TechAddikt Notebook Acer CES 2020: kibővíti Creator PC-családját az Acer, bemutatták a ConceptD 7 Ezel-szériát...

CES 2020: kibővíti Creator PC-családját az Acer, bemutatták a ConceptD 7 Ezel-szériát és a ConceptD 700 workstation-t

Az Acer bejelentett új ConceptD Creator PC portfólióját alakítható notebookjaival, valamint egy erőteljes munkaállomással.

A ConceptD 7 Ezel sorozat az első olyan alakítható-kihajtható notebooksorozat a kínálatban, amelyek megkapták az Acer Ezel Hinge technológiáját – ezáltal 5 különböző felhasználási mód érhető el. Mindezeknek köszönhetően az alkotó felhasználók könnyebben tudnak kollektív munkát végezni, megosztani, valamint az elképzeléseiket valóra váltani is egyszerűbb. Az elegáns és egyben robosztus ConceptD 700 munkaállomás kőkemény tartalomgyártásra lett fejlesztve, kompromisszumok nélküli munkavégzéshez.

„Kibővítettük ConceptD termékpalettánkat az új alakítható notebookokkal, így a professzionális alkotók még kreatívabbak lehetnek” – magyarázta Jerry Kao, az Acer társelnöke. Hozzátette: „Az alkotómunka általában mindig 2D és 3D felületeken zajlik. Izgatottak vagyunk, hogy a portfóliónkat kiterjeszthetjük, ezáltal még több alkotót ki tudunk szolgálni.”

A ConceotD 7 Ezel Pro és a ConceptD 7 Ezel mind megkapták az Acer Ezel Hinge technológiáját, amely ideálissá teszi ezeket az eszközöket a lehető legkülönfélébb munkavégzésre. Együttműködés a csapattal, szkeccsek rajzolása a mellékelt Wacom EMR tollal, vagy prezentációk bemutatása az ügyfeleknek – egyik sem jelenthet többé gondot, nehézséget. A tervezők a lehető legjobban szabhatják testre igényeik szerint az eszközöket, 5 felhasználási mód közül választva: megosztás, szerkesztés, álló, tablet, vagy kijelző profilok állnak rendelkezésre. A ConceptD 7 Ezel sorozat kiválóan alkalmas arra, hogy az alkotók szkeccseljenek, véglegesítsenek, majd prezentáljanak – mindezt egyetlen eszközön.

A kreátorok munkája briliáns részletességgel kerül megvalósításra, ugyanis a notebookok kijelzője 4K IPS 3840×2160 felbontással bír, ami gyakorlatban 8 millió képpontot jelent. 400-nit magas fényerejű megjelenítéssel rendelkeznek az eszközök, amely szemgyönyörködtető képmegjelenítést tesz lehetővé. A kijelzőkbe integrálásra került színkorrekciós technológia garantálja az élethű tónusokat – ez maga a PANTONE Matching System (PMS) elnevezést kapta. Mindehhez természetesen 100% Adobe RGB színpaletta és Delta E <2 színhűsgtartomány is társul. Az Acer ConceptD paletta felhasználói interface pedig különösen egyszerű menedzselést teszt lehetővé a színprofilok, valamint a rendszerbeállítások terén.

A notebookok érintésérzékeny kijelzője természetes írásélményt nyújt, ehhez hathatós segítség a Wacom EMR ceruza, amely garantálja a gyors és akkurátus használatot. Az EMR ceruzák tökéletesen szimulálják a tinta folyékony képlékenységét az aktív kapacitív technológiának köszönhetően. Mindez nem igényel külön akkumulátort, elemet, és mégis tökéletes válaszidőt, felbontást, nyomásérzékenységet kapunk használat közben.

Mivel a ConceptD 7 Ezel sorozat leginkább szélsőségesebb környezetben, nagyobb igénybevétellel lesznek használva, ezért a kijelzők Gorilla Glass 6 szabvánnyal készültek, így még ellenállóbak lesznek például egy esetleges leejtés kapcsán. Persze a felület megkapta a maszatolódásmentes anti-glare bevonatot is, így a megjelenített képek, videók még tisztábban lesznek láthatók még kültéri, erőteljes fényben is.

Akár 10. generációs Intel Core i7 processzorokkal, akár a legújabb NVIDIA GPU-kkal, akár 32 GB DDR4 memóriával, és akár 2 TB PCIe SSD-vel is konfigurálható a ConceptD 7 Ezel. Az eszköz ideális erőteljes munkafolyamatokhoz, az alkotók gyors szerkesztést és videórenderelést, vagy akár 3D animáció-bemutatót is könnyedén eszközölhetnek, mindezt valós időben. A professzionális munkavégzőknek mindig kell még plusz „lóerő”, a ConceptD 7 Ezel Pro megoldás lehet számukra Intel Xeon processzorral, valamint NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU-val, ECC memóriatámogatással és Windows 10 Pro-val.

Külön opcióként áll rendelkezésre a ConceptD 7 Ezel Pro és ConceptD 7 Ezel esetében kettő Thunderbolt 3 port a hihetetlenül gyors adatátvitel zálogaként, valamint SD kártyahely, egy DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0, valamint egy tükörsima touchpad is elérhető. A felhasználók biztonságos belépéséhez pedig a Windows Hello nyújt segítséget, ujjlenyomatolvasóval a be- és kikapcsoló gombban.

Végezetül pedig: a notebook alapvetően úgy lett tervezve, hogy hűvös és csendes maradjon, és kevesebb, mint 40dB zajszintet produkáljon. Mindez elengedhetetlen például egy könyvtári használat esetén, miközben a magas teljesítményű grafikus folyamatok számítási feladatai zajlanak épp a háttérben. Az elegáns megjelenésű ConceptD 7 Ezel Micro-Arc Oxidation borítást kapott, amely strapabíró, és ellenáll a korróziónak és az oxidációnak. 

ConceptD 700 – az alkotó igáslova

Az elegáns külsejű ConceptD 700 munkaállomás akár Intel Xeon E processzorral, és akár NVIDIA Quadro RTX 4000 grafikus maggal is elérhető. Mindent megad, ami filmgyártóknak, animátoroknak, építészeknek, mérnököknek, tervezőknek kellhet erő és teljesítmény terén. 3D alkalmazások, munkavégzések (CAD) remekül futtathatók értelemszerűen. Ez a robosztus gép akár négy 8K kijelzőt is képes kiszolgálni, HDR támogatással annak érdekében, hogy a megjelenített képfolyam még élethűbb lehessen. Mindebből kitűnik, hogy a ConceptD 700 munkaállomás ideális kelléke lehet egy mai modern stúdiónak, úgy, hogy a működés is kifejezetten halk, mivel csak 40 dBA zajszintet produkál. A dizájn minimalista, skandináv ihletésű és jellegű, fehér színű végződésekkel, faerezet-mintával a felső részen, kerekített sarkokkal és élekkel.

Akár 64 GB 4x DIMM 2666 MHz DDR RAM-mal, gyors tárhely-opciókkal mint az alaplapi PCIe M.2 SSD támogatás (ideális a gyors, komplex dizájn taskekhez) 4 belső tárhely csatlakoztatási lehetőséggel, melyek mindegyike támogatja a 2.5, illetve 3.5 HDD-ket. A ConceptD 700 jól bővíthető a növekvő igényekkel párhuzamosan.

Optimális keringetés segít a kőkemény renderelési folyamatok révén fellépő hő közömbösítésében. A ConceptD 700 három hatékony hűtőventilátora optimális hőelvezetést nyújt még a legszélsőségesebb esetekben is. Ahhoz pedig, hogy a munkaasztalon közvetlen környezetünk rendezett maradjon, a ConceptD 700 munkaállomás gyors vezetéknélküli töltést, kábelrendezést és kihajtható fejhallgatóakasztót is biztosít.

Ahhoz, hogy a rendszer még többet tudjon nyújtani, CPU, GPU, valamint memóriahasználat-monitorozási lehetőséget is kapunk. Ez az intuitív ConceptD Palette, mely minden lényeges infót megjelenít, az esetleges hibaelhárítás folyamata így jóval szimplább, mint hagyományos esetekben.