TechAddikt Notebook Acer CES Innovation Awards: díj az Acer R 13 notebooknak

CES Innovation Awards: díj az Acer R 13 notebooknak

Az Acer a napokban jelentette be, hogy a 2015-ös CES Innovation Awards kapcsán a brandet jelölték meg, konkrétan az Aspire R 13 sorozatot a hajtogatható notebookok közül.

acer_r13_techaddikt

A megmérettetésen szigorú felülbírálással független gyári dizájnerek, mérnökökök és médiaszakemberek vesznek részt, hogy kiválaszthassák a leginkább megfelelőt a felsorakozó 29 termékkategóriából.

Az Acer Aspire R 13 kijelzője az Acer egyedi Ezel Aero Hinge technológiájával lett felszerelve, mely révén a képernyő 180 fokban forgatható, így 6 felhasználási lehetőség biztosított:

  • Notebook mód – precíz és felhasználóbarát billentyűzettel, notebook jelleggel,
  • Ezel mód – ideális web böngészésre, jól olvasható szövegek és képek,
  • Álló mód – egyszerűvé teszi akár a rajzolást, jegyzetelést, értekezletek lebonyolítását, artworkök szerkesztését, középpontban az érintőképernyő funkcióival.
  • Táblagép mód – lehetővé teszi az Acer R 13-nak, hogy tabletként használjuk azt. Web böngészéshez, játékokhoz, videók megtekintéséhez.
  • Kijelző mód – jó megoldás fotók nézegetéséhez és videók lejátszásához, megosztásokhoz másokkal,
  • Sátor mode – az ideális pozíció akkor, amikor a hely kevés, mint például egy repülő ülésének lehajtható tálcája.

Egyébként az Acer kettős zsanér rendszere stabilan képes megtartani a kijelzőt, még akkor is, amikor az érintős kezelés van előtérben; mindezek mellé vékony, praktikus dizájnja is segít a felhasználásban. Ezek az egyedi zsanérok, illetve az egyedi felépítés garantálja, hogy az R 13 egy valódi notebook és tablet lehessen egyszerre.

Vékony és pillekönnyű. Mindezek mellé a notebook magas mértékben ellenálló is. A 13.3 col képátlós kijelző, továbbá a külső tokozás is erős anyagokból készült – a képernyő burkolatának anyaga Gorilla Glass 3 alapú például. A választható kijelzők magas felbontást képes visszaadni, WQHD (2560×1440) illetve full HD (1920×1080) megközelítésekben. Fotók, videók, játékok és prezentációk: mind jól láthatóak, részletgazdagok, és élesek, a szöveg erőteljes és kristálytiszta. Mindkét kijelző Zero Air Gap technológiát használ, ezáltal masszív, élethű képevisszaadást nyújtva. A tükröződések csökkentettek, a kontraszt növelt, mindazonáltal világos és színteltek a képkockák, s még az olvasás is pofonegyszerű direkt napsütésben. A full HD modellek IPS technológiára épülnek, ezáltal széles látószögű betekintés a végeredmény, ideálissá téve a közös mozizás élményét, fotók és munka prezentációk megosztását egyaránt. Továbbá az anti-fingerprint technológia (ujjnyomok redukálása) kifejezetten magas segítséget nyújt abban, hogy a képernyő tiszta maradjon még intenzívebb használat mellett is, viszont a tiszítás és tisztántartás is egyszerűbb ezáltal. Egy beépített érzékelőnek köszönhetően a képernyő fényereje automatikusan változik a külső fényhatások és fényforrások tekintetében.

Az Acer Aspire R 13 széria használható még az opcionális Acer Active tollal rajzoláshoz, egyéb együttműködésekhez és kreatív munkához. A tollhoz exkluzív szoftvert is mellékel a gyártó, az Acer Hover Access-t, mely a termékekre már előre fel van telepítve, minden hasznos kiegészítőjével együtt jegyzeteléshez, festéshez, szerkesztéshez.

Az Acer Aspire R 13 erőteljes technológiákat tartalmaz, épp ezért nem meglepő, hogy villámgyorsan intézhetjük segítségével mindennapjaink munkálatait, vagy épp szórakoztatóközponttá is alakíthatjuk. Ahhoz, hogy a teljesítmény tényleg kimagasló lehessen, Intel Core i5 és i7 processzorok kerülnek beépítésre, akár 1 TB kapacitású SSD-vel (RAID-0 támogatás), 8 GB memóriával.

A vezető szintű audióeszközök Dolby Digital Plus Home Theatre rendszerre épülnek, mely biztosítja a moziszerű térhangzást, mellé érkezik az Acer Purified Voice, azaz a dual-array mikrofon és hangazonosító és hangfeldolgozó szoftver-együttes. A termék a Skype szoftverrel teljesen együttműködik, mely segítségével videóchatek, konferenciahívások, VoIP alapú beszélgetések és hangalapú parancsok indíthatók, mindig kristálytiszta hangzással.

Ahhoz, hogy az Acer Aspire R 13 hűvös, ugyanakkor csendes is maradjon, az Acer dupla légbeömlőkkel szerelte fel az eszközt, így igazán komfortos és zajmentes lesz a munkavégzés, vagy épp szórakozás. Ideális tehát a hétköznapokhoz, akár full HD kijelzővel és akár 8 óra akkumulátor rendelkezésre állási idővel.

Amint nevezett egy termék a versenyre, mérnöki, esztétikai ls tervezési tulajdonságok, szempontok alapján értékelik azt, figyelembe véve, hogy a rendeltetésszerű használati jelleg illetve a funkciók és használat tényleges értéke mennyire egészítik ki egymást. Ezeket az innovációs termékeket közvetlenül hasonlítják össze a piac többi, hasonló szegmensét feltérképezve, és felmérik az egyedi, új funkciók jelenlétét is.

A kiválasztott, díjazott termékek méltón tükrözik az innovatív tervezést és kivitelezést, minden olyan produktum és szolgáltatás révén, melyek piacon vannak.