TechAddikt Hardver Acer IFA 2016: íme, az Acer Revo Base mini PC

IFA 2016: íme, az Acer Revo Base mini PC

Az Acer további új termékeket mutatott be a 2016-os IFA-n: például a Revo Base-t, azt a kompakt, ám mégis erőteljes megoldást, amely a cég díjnyertes Revo mini PC lineupjához tartozik.

acer-revo-base-mini-pc-ifa-2016-techaddikt

A stílusos, mindössze 1 liter térfogatú egység kifejezetten alkalmas a hétköznapok számítógépet igénylő feladataihoz, helytakarékos dizájnnal, ideális felhasználási profilként például multimedia hubnak, olyan otthonokba, ahol kisebb a rendelkezésre álló hely.

“A digitalis tartalmak továbbítása egyre inkább napjaink egyik elengedhetetlen tevékenységévé válik, az otthoni szórakoztató központok olyan adattárolási és kényelmi lehetőségeket biztosítanak a felhasználóknak, amelyet lapotopok, vagy notebookok nem képesek biztosítani” – hangsúlyozta az Acer szóvivője. “A Revo Base egy dedikált szórakoztatórendszer, amely böngészésre és tartalom készítésre egyaránt alkalmas, megfelelő teljesítménnyel és bővíthetőséggel – mindazzal, amely a mai felhasználók számára elengedhetetlenül fontos. Továbbá szem előtt tartottuk azt is, hogy a hely mennyire sarkalatos pont egy nappali esetében” – tette hozzá.

Redukált méret, megnövelt teljesítmény

Az Acer Revo Base egyfajta tömörített erőforrásként értelmezhető, meglepően erős teljesítménnyel egy 1 liter űrtartalmú házban. Mindössze 5.3 centiméter magasságával az egész méretezés 14×14 centiméter. Akár Intel Core i7 processzorral is elérhető, továbbá még 8GB DDR3L rendszermemóriát is álmodhatunk a tokozás alá, így garantálva a zökkenőmentes futást, a számításigényesebb feladatok végzését, mint például a csúcsminőségű multimédiás tartalom dekódolása. A Windows 10 alapú Revo Base integrált Intel HD grafikát kapott, mellé HD hangzással.

A Revo Base párhuzamos kapcsolatot is képes fenntartani egyszerre két kijezővel a kialakított HDMI aljzatokon, valamint DisplayPortokon keresztül, míg a külső adathordozók és külső perifériák négy darab USB 3.1 aljzaton csatlakoztathatók. A Revo Base mindezeken felül 802.11ac vezetéknélküli technológiát is felvonultat, ezzel akár háromszor gyorsabb sebességet lehet elérni, mint az előző sztenderdek, lehetővé téve ezzel a felhasználóknak az akadozásmentes streamelést és a gondtalan böngészést LAN kábel nélkül is. VESA kompatibilis mounttal pedig még tovább lehet spórolni a rendelkezésre álló hellyel a lakótérben.

A Revo Base ideális otthoni szórakoztatóközpont akár ha fotókról, zenéről, vagy videókról van szó. Akár 2TB HDD háttértár-kapacitással, opcionális, 256GB SSD-vel is hozzáférhető, míg az SD kártya-bővíthetőség akár további 256GB külső tárhelyet is biztosít. A Revo Base kitűnően bővíthető hardveresen, tehát nagyobb HDD illetve több RAM is installálható.