TechAddikt Notebook Acer IFA 2016: jelenleg a világ legvékonyabb átalakítható notebookját az Acer jegyzi

IFA 2016: jelenleg a világ legvékonyabb átalakítható notebookját az Acer jegyzi

Az Acer bejelentette átalakítható notebook kínálatát a Spin 7, Spin 5, Spin 3 és Spin 1 szériával. Ráadásul itt a legvékonyabb notebook a világon.

acer-spin-7-ifa-2016-techaddikt

Az új Spin átalakítható (convertible) notebookok mindegyike Windows 10 operációs rendszerrel van felvértezve, 360 fokban forgatható zsanérokkal – ezekből adódóan rendkívül sokoldalú a felhasználás lehetősége. Notebookként, tabletként akár – minden olyan esetben, amikor helytakarékos megoldást keresünk például kijelzőként. Vagy itt van például a sátor mód, megosztásokhoz, prezentációkhoz, filmnézéshez. Minden egyben van tehát a tökéletes rugalmassághoz, bárhol, bármikor, minden eddiginél egyszerűbb módon.

A Spin sorozat tagjai széles skálán kínálják a lehetőségeket a felhasználók számára. A Spin 5 és Spin 3 masszív teljesítménnyel kombinált technológiákat hoznak, mint például az FHD IPS kijelzők, vagy a gyors SSD-k; a Spin 1 sorozat ideális diákoknak vagy második számítógépként is helyt áll.

A Spin sorozat modelljei gyors és stabil vezetéknélküli kapcsolódást ígérnek 802.11ac MU-MIMO szabványon, garantálva az akár háromszor gyorsabb letöltéseket. Mindegyikükön elérhető az Acer BlueLightShield technológia is, mely kíméli a szemet a fáradástól. Az Acer Color Intelligence maximalizálja a színek szaturációját, erőteljes és tiszta vizuális élménnyel, míg az Acer TrueHarmony által kitűnő. tiszta hangzást kapunk.

“Az új Spin sorozattal széles körben fedjük le az átalakítható notebookok portfólióját, olyan termékekkel, amelyek mindekinek optimális használatot garantálnak” – jelentette ki az Acer szóvivője, majd így folytatta: “Csúcsmodellünk, a Spin 7 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy összehasonlíthatatlan hordozhatósági élményt éljenek át kompromisszumok vagy lemondások nélkül.”

“Az Acer Spin sorozata átalakítható notebookokat jelent, melyek kifejezetten  Windows 10-re lettek optimalizálva. Minden egyes vásárlónak megadják majd, amire szükségük lehet” – mondta Peter Han, az Acer nemzetközi OEM marketing első embere. “A Spin sorozat mindezeken felül meggyőző árazást kap majd, így még csalogatóbb lesz a lehetőség, nem beszélve az átalakíthatóság által biztosított sokoldalú használatról” – fejezte be.

Spin 7 sorozat – a világ legvékonyabb átalakítható notebookja

Vékonyabb, mint egy átlagos DVD tok: a Spin 7 10.98 mm vékony, mindössze 1.2 kilogramm súllyal. Ezáltal az eszköz jelenleg a világ legvékonyabb átalakítható notebookja. 13 colos teljesen alumínium háza 14 col átmérőjű FHD IPS megjelenítővel büszkélkedhet, Gorilla Glass alapú érintőképernyővel. Kecses, így napjaink igényeinek messzemenően megfelel, mattfekete burkolata szálcsiszolt zsanérjaival és gyémántformájú touchpad keretkialakítása mind magukért beszélnek. Több, mint 8 óra akkumulátor-üzemidővel karöltve, egész napos használatra készen.

Amilyen erőteljes kívülről, olyan erőteljes belülről: kompormisszumok nélküli teljesítmény jellemzi az eszközt, hetedik generációs Intel Core i7 processzorral, akár 8GB memóriával, gyors, 256GB-s SSD-vel, dupla 3.1 Type-C portokkal. A széles üveg touchpad pedig elősegíti az ujjak finom siklását.

Spin 5 sorozat – kicsi és kompakt, 13.3 colos kijelzőkkel

A Spin 5 sorozat sajátossága a rázkódásmentességet biztosító 360 fokban forgatható dupla zsanér, ami egyszerűvé teszi az eszköz mozgatását, alakítását akkor is, amikor az érintőképernyőt használjuk. Keresztirányú hajszálcsíkozott mintázata feldobja az amúgy sem unalmas alumínium fedlapot, csökkenti a csúszkálást, valamint redukálódnak az idegesítő ujjnyomok, maszatolódások is.

Ezek az eszközök 7. generációs Intel Core processzorokkal lettek ellátva, hihetetlen teljesítményt tesznek lehetővé. Akár 16GB gyors DDR4 RAM-mal, 512GB SSD tárhellyel rendelkezhetnek, gyors bootolással és adatátvitellel. A Spin 5-tel elérhető maximális rendelkezésre álló idő lehet akár 10 óra is, ez több, mint elegendő az egész nap zajló produktivitáshoz. A kiváló fényerejú 13.3 col átmérőjű FHD IPS érintőkijelzőhöz opcionálisan használható Acer Active Pen is, a HD webkamera segítségével pedig részletgazdag HDR képek is készíthetők

Spin 3 sorozat – nagyobb, 15.6 colos megjelenítők és dupla háttértár-támogatás

A Spin 3 sorozatú átalakítható notebookok 15.6 col képátlós FHD IPS kijelzőkkel érkeznek, sportos tokozással és mintázatokkal. A dinamikus teljesítmény itt is garantált, ugyanis hatodik generációs Intel Core porcesszorok és akár 12GB DDR4 memória is megbújhat a tokozás alatt. A dupla háttértár-támogatás két SSD-je egyenként akár 256GB is lehet, a HDD-k akár 1TB-s kapacitással is rendelkezhetnek. Így láthatóan garantált lesz a gyors rendszer bootolás, valamint bőséges tárhely áll a dokumentumok, médiafájlok archiválásához. Háttérvilágítással megspékelt billentyűzete lehetővé teszi a kényelmes gépelést. Az eszköz egy HD webkamerát is tartalmaz, HDR képkészítéssel – a hétköznapok produktivitásához, akár 9.5 óra akkumulátor rendelkezési állási idővel.

Spin 1 sorozat – tökéketes az osztálytermekbe, vagy épp második számítógépnek

Nagyon kedvező áron, akár 9 órás akkumulátor-üzemidővel a Spin 1 sorozat ideális diákoknak, vagy olyanoknak, akik második számítógépet keresnek. A sorozat 13 és 11.6 colos FHD IPS kijelzőkkel érkeznek a boltok polcaira, a konfigurációt pedig a legújabb Intel Pentium vagy Celeron processzorok alapozzák. A Spin 1 gépek az osztály- és előadótermek igényeihez lettek fejlesztve (SP111-31), támogatják az Acer Active Pen-t Windows Ink-kel, Gorilla Glass képernyőfelülettel rendelkeznek.