TechAddikt Hardver Acer IFA 2017: Acer Predator gaming újdonságok

IFA 2017: Acer Predator gaming újdonságok

Az Acer bemutatta új prémium Predator gaming termékpalettáját. Konkrétan a Predator Orion 9000 sorozatot (gaming asztali gépek Windows 10-zel), a Predator X35 monitort NVIDIA G-SYNC és Acer Ultra HDR technológiákkal, valamint egy új Predator headset és egér is bemutatkozott.

Acer Predator Orion 9000 sorozat

Arra lett tervezve, hogy megfélemlítsük az ellenséget: inspirál a játékra, mellé az esztétika sem utolsó. A Predator Orion 9000 sorozat fekete és ezüst űrhajó-belsőre emlékeztető dizájnjához a testre szabható RGB megvilágítás teszi hozzá azt a pluszt, ami igazán egyedivé varázsolja a megjelenést. Opcionális ventillátorok, valamint a feljebb említett testre szabható RGB világítás igazi virtuális fényshow-t produkál.

“A Predator Orion 9000 a legerősebb PC, amit valaha gyártottunk” – jelentette ki Jeff Lee, az Acer munkatársa. “Négyutas grafikával, 18 magos processzorokkal ez a platform utánozhatatlan teljesítményt produkál, elsőként azoknak a gamereknek, akiknek mindez idáig csak álom volt” – tette hozzá.

Folyadékhűtés és IceTunnel 2.0: minden hűvös marad belül

A Predator Orion 9000 sorozat folyadékhűtést kapott. Az Acer IceTunnel 2.0 folyamatosan lenyomja a hőmérsékletet, amikor egy játék csúcsra járatja az erőforrásokat. Az IceTunnel 2.0 egy olyan fejlett légáramoltatásos rendszer, amely elkülöníti a rendszer termikus zónáit, és a cél az, hogy minél több hideg levegő áramolhasson keresztül a járatokon. Ehhez nem kevesebb, mint 5 120 mm-es ventilator is segítséget nyújt. A grafikuskártyákhoz szintén fejlett hűtés társul.

Extrém platform játékhoz és tartalomkészítéshez

Az elsők közt sikerült alkalmazni az AMD legfrissebb Radeon fejlesztését, az RX Vega grafikát az Acer gaming desktop PC-jében. Már szinte teljesen fotorealisztikus képmegjelenítéssel bírnak ezek a GPU-k, valós idejű, magas felbontással – ehhez azonban akár 4 Radeon RX Vega kártya támogatást is megad a termék. A gamerek választhatják opcióként az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti kártyákat is, természetesen SLI-ben, mely megoldás támogatja a VR-t is.

“Nagyon izgatottak vagyunk, mert az Acer az AMD Radeon RX Vega grafikus kártyákat választotta az eddigi legerősebb PC-jéhez. Az RX Vega tökéletes megoldás a Predator Orionhoz, egyesítve a szépséget és erőt. Egy szóló RX Vega ultramagas felbontást kínál, és nagyjából nincs olyan játék, amely ne futna rajtuk teljes felbontásban 60 fps-sel” – hangsúlyozta Scott Herkelman, az AMD Radeon Technologies Group vezető szakembere.
A Predator Orion 9000 akár a brutális teljesítményű Intel Core i9 Extreme Edition 18 magos processzort is tartalmazhatja, 128 GB négycsatornás DDR4 RAM-mal. Igazán kivételes, eddig nem látott teljesítményt ígérve.

“Az új Intel Core X sorozatú processzorcsalád magasra emeli a lécet az asztali PC-k kategóriájában. 18 mag, 36 szál a hihetetlen teljesítményért, extrém megatasking erő ez” – magyarázta Anand Srivatsa, az Intel asztali platform csapatának első embere.

A kivételes teljesítmény mellé példás konnektivitás is jár. Két USB 3.1 Gen 2 port (1 Type-C, 1 Type-A), nyolc USB 3.1 Gen 1 port (1 Type-C, 7 Type-A), és két USB 2.0 port (Type-A).

Acer Predator X35: inspiráló vizualitás

Ez a hatalmas, 35 colos, 21:9 monitor WQHD felbontást kapott. NVIDIA G-SYNC és Acer HDR Ultra és quantum dot technológiákkal lett ellátva pluszban, ezek által a lehető legjobb kontrasztminőséget képes produkálni magas dinamikatartományokban. Fejlett LED rendszere révén 512 külön vezérelt zónát tartalmaz pontonként, az egységek csak ott világítanak erőteljesen, ahol ténylegesen szükséges. A Predator X35 mélyen szaturált színskálája 90 százalékát lefedi a DCI-P3 színsztendernek, a fényerő tartomány pedig hétszer job, mint a hagyományos dinamikatartományú monitorok esetében. A gyors 4 ms válaszidő, valamint a 200 Hz frissítési ráta NVIDIA G-SYNC-kel kombinálva a játékélményt életszerűvé varázsolja, kompromisszumok nélkül.

Nyolc preset áll rendelkezésre – a GameView által mindenki megtalálja a számára mefelelő megjelenítési profilt. Az Acer BlueLightShield technológia révén a káros kékfény-sugárzás leredukálható, s mindez az OSD menüből állítható. A megjelenítés akár 178 fokos betekintési szögben élvezhető.

Predator kiegészítők, amelyek fokozzák a játékélményt

A Predator Galea 500 gaming headset azonnal garantálja a kiteljesedett játékélményt. Nyilván nem csak látni, hanem hallani is kell az akciót: az Acer TrueHarmony 3D Soundscape technológia újraalkotja a teljes akusztikus spektrumot, mindezt úgy közvetítve a headseten keresztül, hogy az a lehető legtökéletesebb hangélményt nyújthassa. A Predator Galea 500 headset tiszta, erőteljes hangzást biztosít, alacsony, közép- és magas tartományokban is. Legyen szó akár vokálokról, vagy szimpla effektekről. A Predator Galea 500 ezen felül teljesen testre szabható, a felhasználó 3 profil mód közül válogathat (EQ Music, Movie, Sport).

Az új Predator Cestus 500 gaming egér egyedi duplakapcsolós dizájnt kapott, amely lehetővé teszi, hogy a gamerek megválaszthassák a számukra leginkább megfelelő játékmódot. Például egy FPS gyorsabb, közvetlenebb egér-interakciót igényel, mint mondjuk egy RTS. Az egér 16.8 millió RGB színfényt kapott, nyolc világító patternnel, öt profilbeállítással, nyolc programozható gombbal, valamint egy arany USB csatlakozóval.

Szólj hozzá!