TechAddikt Hardver Acer Két új Windows 10 alapú asztali megoldás az Acer kínálatából

Két új Windows 10 alapú asztali megoldás az Acer kínálatából

Az Acer két új Windows 10-zel felvértezett asztali megoldást mutatott be. A kecses 23.8 col képátlós all-in-one PC-t (Aspire U5 sorozat), valamint a parányi, mindössze 1 liter térfogatú PC-t (Revo sorozat) – mindkettő remekül helyezhető el bármely környezetben.

acer_revo_build_2015_techaddikt

Az új Acer Aspire U5 sorozat (U5-710) all-in-one PC kecses tokozással hódít, amely mindössze 37 milliméteres, kicsi és elegáns fémtalppal. A tiszta profil I/O portokat (HDMI I/O, DC, Ethernet, USB 2.0 és 2 db USB 3.0, TV tuner opcionálisan) hordoz, ügyesen beépítve a hátlapba, a kevésbé használatos aljzatok és az OSD gomb pedig szolidan el let rejve. Az Aspire U5 hátlapja élethű külsejű textile mintázatot kapott, bemutatva a 3D nyomtatásban, lézer gravírozásban, annak technológiáiban rejlő lehetőségeket.

Az Acer Aspire U5-710 a legújabb, hatodik generációs Intel Core i7 és i5 processzorokkal érkezik, NVIDIA GeForce grafikával, és akár 16 GB memóriával is rendelhető. Az Aspire U5-710 beépített Intel RealSense kamerát is tartalmaz, mélyérzékeny technológiával, lehetővé téve 3D tárgyak szkenelését, a PC mozdulatokkal történő irányítását, vagy még élethűbb videók gyártását. A Windows 10 Windows Hello supportja is elérhető ezáltal.

Kirk Skaugen, az Intel első embere szerint az Acer innovatív  all-in-one kategóriájához remekül passzolnak az Intel hatodik generációs processzorai. Állítása szerint az Intel hatodik generációs processzorai az eddigi legjobbak, nem beszélve az Intel RealSense technológiáról – minden együtt van, hogy egy tökéletes játék- illetve szórakoztatásra kihegyezett élmény szülessen.

Az Acer Aspire U5-710 10 pontos multi-touch full HD IPS panelt kapott, mely által élethű és tiszta grafikus élményt kap a felhasználó. A széles betekintési szögek, valamint a villódzásmentes technológia fokozzák az élményt, a Dolby és Acer TrueHarmony opciók pedig betöltik a szobát az erőteljes hangzással.

Az Acer újdonsága lehetővé teszi, hogy a felhasználók alakítsák PC-jüket úgy, hogy nem nyitják fel a házat. Egyfajta blokkokból áll össze a rendszer, melyek révén hihetetlenül szimpla a gépépítés, olyan, mintha építőkockákkal játszanánk. Ezek az építőelemek mágneses úton csatlakoznak, ráadásul kompatibilisek más PC-kkel is. A Revo Build M1-601 asztali verzió mindössze 1 liter térfogattal rendelkezik, 125×125 mm-es méretével pedig minimális helyigénye van.

A blokkok például lehetnek 500GB/1TB hordozható HDD-k, vezetéknélküli tápok az egyszerűbb töltéshez, audio egységek hangszórókkal és mikrofonokkal. A rendszer Intel Pentium vagy Celeron processzorokkal szerelt, integrált Intel HD grafikus lapkákkal, a fedélzeti memória pedig akár 8GB DDR4 RAM lehet.