TechAddikt Notebook Acer next@acer 2021: bejelentésre került az Acer Swift X NVIDIA GeForce RTX 30...

next@acer 2021: bejelentésre került az Acer Swift X NVIDIA GeForce RTX 30 szériás GPU-val

Az Acer bemutatta a Swift X-et, a népszerű Swift noteszgépsorozat legújabb tagját. Az ultravékony és könnyű laptop az ultrahordozható számítógépek újabb szintre emelésére készült. AMD Ryzen 5000 sorozatú mobil processzorral rendelkezik, „Zen 3” architektúrával és a legújabb NVIDIA GeForce RTX 3050-nel lett szerelve.

“Az Acer új noteszgép-modelljeit úgy tervezték, hogy a fogyasztóknak a lehető legszélesebb választékot kínálják a nagy teljesítményű, ultrahordozható számítástechnikai eszközökből” – mondta James Lin, az Acer Inc. informatikai termékek notebook üzletágának vezérigazgatója. “A szakembereknek letisztult megjelenésű notebookra van szükségük, amelyek eléggé kompaktak ahhoz, hogy magukkal vihessék a nap folyamán, ugyanakkor elég erőteljesek is annak érdekében, hogy egyszerre több erőforrás-igényes programot futtathassanak (multitasking). Minden eszközünkkel mindig ezt az egyensúlyt követjük.”

“A rendkívül hatékony és nagy teljesítményű AMD Zen 3 alaparchitektúrára épülő Acer Swift X lenyűgöző akkumulátor-élettartamot kínál nagy teljesítményű és ultrakönnyű kivitelben” – mondta Saeid Moshkelani, az AMD ügyfél üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. “Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködünk olyan kulcsfontosságú partnerekkel, mint az Acer, hogy prémium, kompromisszumok nélküli megoldásokat nyújtsunk a tartalomalkotóknak, a streamelőknek és a kreatív szakembereknek.”

Vékony, könnyű és erőteljes 

Az új Acer Swift X (SFX14-41G) notebook egy új szegmenst képvisel a Swift portfóliójában, sorozatának első darabja, amely erőteljes grafikával működik, mindezt lenyűgöző 1,39 kg súllyal. Akár az NVIDIA Ampere architektúráján alapuló NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti laptop GPU-val, akár AMD Ryzen 7 5800U mobil processzorral és 16 GB RAM-mal kombinálva rengeteg energiát kínál a termék kreatív szakembereknek, például videószerkesztőknek vagy fotósoknak. A Swift családhoz híven mindezt a hardvert mindössze 17,9 mm vékony fém házba integrálták.

Az Acer Swift X termelékenységi képességeit tovább növeli a 2 TB-os SSD, amely lehetővé teszi a felhasználó minden munkájának archiválását egyszerűen, valamint gyorsan feltölthető 59 W-os akkumulátor is rendelkezésre áll, amely akár 17 órás használatot is lehetővé tesz.

Élénk színábrázolás

A Swift X 14 hüvelykes FHD IPS kijelzője 85,7%-os képernyő-burkolat arányt, 300 nit fényerőt és 100% sRGB lefedettséget hordoz – mindez elegendő a 4K-s videók szerkesztéséhez vagy a fényképek megfelelő utómunkájához. A rengeteg port, beleértve a teljes funkciós USB Type C-t, biztosítja az ultragyors adatátvitelt, a video streaminget és az akkumulátor töltését, megkönnyítve ezt a kapcsolódó összes folyamatot, míg a Wi-Fi 6 gyorsabb általános kapcsolatot produkál.

A notebook tartalmaz egy ujjlenyomat-érzékelőt a biztonságosabb bejelentkezéshez a Windows Hello segítségével. Az AI-vel fokozott zajcsökkentés a gördülékenyebb videóhívásokhoz optimális, valamint az Acer BlueLightShield technológia segít csökkenteni a szem megterhelését a hosszú szerkesztési munkák során.

Hűs, csendes szerkesztés

A nehezebb munkameneteket szem előtt tartva az újratervezett Swift X ötvenkilenc 0,3 mm-es lapáttal és pár D6-os réz hőcsővel ellátott ventilátort használ a hőhatékonyság optimalizálása érdekében. Számos újítás is javítja a notebook hűtési hatékonyságát: a levegőbeömlős kialakítású billentyűzet körülbelül 8-10%-kal több hőt vezet el, mint egy szokásos billentyűzet, és a ventilátor tetején ülő ferde síkú dupla gyűrű akár 5-10%-os javulást eredményez a légáramlásban.

Előző cikknext@acer 2021: Acer ConceptD SpatialLabs applikáció, sztereoszkópikus 3D technológiával
Következő cikknext@acer 2021: új Acer Travelmate P6 sorozat mutatkozott be