TechAddikt Hardver Konzol Romain Sarazin lett a NISMO PlayStation GT Academy bajnoka

Romain Sarazin lett a NISMO PlayStation GT Academy bajnoka

Abu Dhabi: a lenyűgöző 2015 NISMO PlayStation GT Academy European Race Camp a kiváló záró naphoz érkezett Abu Dhabi Yas Marina Circuit díszkivilágítása alatt. A pódium legtetején állt egy büszke és vidám francia Gran Turismo játékos, aki kezdte felfogni, mit is jelent az életét teljesen megváltoztató lehetőség, amit most nyert el.

nissan-gt-academy-2015-techaddikt

Romain Sarazin, egy 22 éves közgazdaság és ügyintézés szakos tanuló Meyzieu-ből, Lyon közeléből, megverte az 56 játékosból álló mezőnyt, akik 11 országból jöttek Abu Dhabiba a Race Camp-be. Egész héten remekül teljesített, így Romain lett az Olivier Pla francia mentor és NISMO LMP1-es pilóta egyértelmű választottja, hogy a Nissan 370Z versenyautó kormánya mögé üljön a hat körből álló végső ütközetben. Romain nem hibázott a rendkívül kiélezett versenyben, és győzelmet aratott, a leggyorsabb körért járó és a GT Academy Europe Winner 2015 verseny bajnoki címét nyerte el.

„Nagyon fáradt vagyok” – mondta Romain. „Tudtam, hogy jól kell indítanom, mert nagyon nehéz előzni. Amikor megelőztem Bent az első kanyarban, csak nyugodtnak kellett maradnom, és hézagot nyitnom a kocsik között. Láttam a többieket magam mögött harcolni, így könnyebb volt előretörnöm. Ez egy nagy teljesítmény, és teljesen meg fogja változtatni az életemet. Szerencsés vagyok, hogy alkalmam nyílhat az álmaim megvalósítására, és alig várom, hogy elkezdjem!”

Az idei GT Academy alatt a Nissan és a PlayStation kiküldte a „#RacingDriverWanted” üzenetet. A Race Camp-ben pedig ez a felirat állt: “Meglett a versenypilóta”. Romain tehát elindul a GT Academy átfogó Driver Development Programme-ján, azzal a feltett szándékkal, hogy csatlakozik a NISMO Athletes csapatához, és nemzetközi versenypilótaként járja majd a világot.

„Lenyűgözött az a verseny, főleg, mivel ezek a srácok soha nem versenyeztek ezelőtt” – mondta Adrian Newey, a Red Bull Racing vezető technikusa. – „Egyáltalán nem voltak ütközések. Az elejétől fogva nagyon szoros volt a küzdelem. Romain jól tette, amikor hézagot képezett, és kihasználta a helyet, amíg a többi autó egymást lassította a háta mögött. Kiválóan bánt a hellyel, amit nagyon élveztem.”

„Lenyűgöző élmény volt látni a GT Academy-t akció közben. Már látom, ahogy ez a program egyre fontosabbá válik a fiatal versenyzők szemében, hogy bejuthassanak a motorsport világába, és elérjék az álmaikat, ahogyan a hagyományos gokart- és Formula-versenyzés ára egyre nő. Nagy kár, hogy csak egyvalaki győzhet.”

Az Abu Dhabiban levő Race Camp hihetetlen élményt nyújt a játékosoknak. Komoly kihívások elé néztek a 40C°-os hőségben, de arra is alkalmuk volt, hogy megtapasztalhassák egy nemzetközi versenypilóta életstílusának varázsát. A Viceroy Hotelben szálltak meg, amely Yas Marina lenyűgöző Formula-1 körét célozza meg, a versenyzőknek felejthetetlen élményekben volt részük. Nissan GT-R-eket vezettek a „semmi határán”, Nissan 370Z-ket a versenypályán és Yas gyorsulási pályáján, és homokfutókat ott, ahol a legjobb pilóták némelyike tette valaha. A sátorozás a gyönyörű sivatag közepén minden bizonnyal sokáig élni fog a versenyzők emlékezetében.

A GT Academy minden tevékenysége nyomon követhető lesz GT Academy tévéműsorokon keresztül egész Európában, 2015 végétől 2016 elejéig. Bővebb információ a GT Academy-ről sok felületen elérhető, köztük itt is: www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com és Twitter @GTAcademy. #RacingDriverWanted