TechAddikt Híradástechnika Acer Új lézerprojektorokat mutatott be az Acer

Új lézerprojektorokat mutatott be az Acer

Az Acer bejelentette új lézerprojektorait, amelyeket alapvetően üzleti felhasználásra terveztek: a PL6310W-t, a PL6510-et, illetve a PL6610T-t.

Az eszközök mindegyike erőteljes lézerfénnyel, magas fényerővel rendelkezik. A lézerdiódával felszerelt projektorok magas hatékonyságot nyújtanak, 30000 órás élettartamot, valamint karbantartás nélküli üzemeltetést ígérnek. Mindemellett tiszta, magas fényerejű képalkotást kapunk, üzleti szintű prezentációk lefolytatásához. 5500 Lumen fényerővel, 2000000:1 kontrasztaránnyal nem kérdéses, hogy a vetített kép mindig kristálytiszta legyen, és akár 360 fokban megvalósulhat a felhasználás; a portrémód által kimondottan sokoldalú eszközt kapunk események, kiállítások levezényléséhez.

Magas szintű hatékonyság

Az alkalmazott lézertechnológia révén az eszközök kevesebb energiát használnak, jóval nagyobb fényerőt biztosítanak és 30 százalékkal több energiát takarítanak meg egy hagyományos izzóval szerelt projektorhoz képest. A lézerrendszer 5500 Lumen fényerőt biztosít. A vetített kép tiszta és színhű, még erősen világos környezetekben is, legyen szó koncerttermekről, vagy hasonlóan nagy helyiségekről. Széles tartományú színpaletta, erőteljesebb színhűség és színmegjelenítés – mindezt úgy, hogy nem kell feláldoznunk a fényerőt. A PL sorozatú projektorok akár 94 százalékos RGB lefedettséget is biztosíthatnak.

360 fokos lehetőségek

Az Acer PL projektorai 360 fokban forgathatók, le és fel-irányokban, így messzemenő rugalmasságot produkálnak. Mindenhol, ahol szűkebb a hely, de kiállítások, bemutatótermek remek kiegészítő kelléke is lehet. A függőleges objektívállítás lehetővé teszi, hogy magát a készülékházat ne mozgassuk a kívánt elhelyezéshez, ráadásul a vetített kép nem lesz eltorzult, megmarad eredeti formájában.

Non-stop üzemre is kiválóan alkalmas

Acer PL sorozat IP6X szabványos optikai motorral lett szerelve. A kivételes porálló képességnek köszönhetően megbízható, strapabíró teljesítményt kapunk, és akár 24×7 folyamatos üzemre is befoghatók az eszközök. Ebből kifolyólag a termékek rendkívül alkalmasak nyilvános kijelzők kiváltására.

Akár orvosi felhasználásra is

Az Acer PL projektorok DICOM-kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy kitűnően alkalmasak orvosi területen történő felhasználásra. Grayscale módban egyebek mellett röntgenfelvételek, és egyéb scanelt képek megjelenítésére alkalmasak, professzionális módon kivételes minőségben.

Éveken át tartó használat: hatékony, alacsony költségekkel, nemigényel karbantartást

A hatékony lézertechnológia által nyolcszor nagyobb fényerőt kapunk egy hagyományos izzóval szerelt projektorhoz képest. Ez azt jelenti, hogy ha egy 5000 Lumen fényerejű, hagyományos izzót használó eszköz 2500 óra használaton túl van, már 50 százalékkal is csökkenhet a fényerő. Mindez egy lézerprojektor esetében kevesebb, mint 7 százalék. A 30000 órás élettartam biztosítja, hogy nagyjából 10 évig ne kelljen izzót cserélnünk, úgy, hogy átlagosan napi 8 óra használattal számolunk.

Egyszerű irányítás, azonnali ki- és bekapcsolás

Komplett irányítást eszközölhetünk a projektor felett LAN-on keresztül. A távoli ki- és bekapcsolás révén lehetőség nyílik a szélesebb körű felhasználásra.

Szemben a hagyományos izzóval szerelt projektorokkal, a lézertechnológiát alkalmazó eszközöknél nincsen szükség hűtésre, hiszen nem kell tartanunk a felmelegedéstől. A PL6310W és PL6510 gyors ki- és bekapcsolás funkciót hordoz, mindezt 12 másodperc leforgása alatt.

Higanymentes és környezetbarát

A lézer higanymentes fényforrás, nem tartalmaz tehát veszélyes higanyt vagy halogéngázokat. Így biztonságosabb a felhasználás, és környezetbarát is.