TechAddikt Notebook Acer Acer Aspire R13 és Acer Aspire S7 sorozat, ötödik generációs Intel Core...

Acer Aspire R13 és Acer Aspire S7 sorozat, ötödik generációs Intel Core processzorokkal

Az Acer bejelentette, hogy a mobileszköz termékportfóliónál a legújabb, ötödik generációs Intel Core processzorok kerülnek, kezdve az innovatív Aspire R13 notebook vonallal, valamint a díjnyertes Aspire S7 ultrabookokkal.

acer_aspire_r13_ces_2015_techaddikt

Továbbá az Aspire R13 és Aspire S7 a szintén legújabb 802.11ac vezetéknélküli rendszerrel lesz felvértezve, a még gyorsabb és még stabilabb internetkapcsolat jegyében. Az Intel ötödik generációs processzorai megnövelt teljesítményre, grafikai háttér biztosítására és kiterjesztett akkumulátor üzemidő-támogatásra lettek tervezve, túllépve ezzel a korábbi, negyedik generációs Intel Core U (haswell) CPU-k korlátait. Az ultragyors 802.11ac vezetéknélküli hálózat háromszor olyan gyors sebességre képes, mint az előző generációt képviselő 802.11n szabvány, nagyobb lefedettséget biztosítva.

Mind az Acer Aspire R13, mind pedig az Acer Aspire S7 széria modelljei megtekinthetők a CES 2015-ön, Las Vegasban (The Mirage).

Aspire Aspire R13 sorozat – rugalmas, variálható dizájnnal, minden téren

Kevesebb, mint 1.8 centiméter vékony, és mindössze 1.5 kilogramm: az Acer Aspire Aspire R13 sorozat tagjai Acer Ezel Aero technolóhiával lettek szerelve, mely lehetővé teszi, hogy a 13.3 col képátlós kijelzőt 180 fokban el tudjuk forgatni. Mindez számos munka- és szorakoztatási területen teszi életképessé a modellcsalád képviselőit, ráadásul egy táblagép tulajdonságaival és felruházza az eszközt (dokkolóról lecsatolás) – akár négy felhasználói profil is rendelkezésre áll a használat során. A termék azoknak lett tervezve elsősorban, akik egy hagyományos notebookot több opicóbal és rugalmasabban szeretnének használni.

Fentiek tükrében az ötödik generációs Intel Core processzorok, és a 802.11ac vezetéknélküli megoldások, kiegészítve akár 1TB méretű SSD RAID-0 támogatású meghajtókkal illetve akár 8GB fedélzeti memóriávbal rendkívül gyors és dinamikus teljesítményt nyújtanak, ideális felhasználási felületet biztosítva munka- illetve szórakoztatási irányokban.

Az egyik legjobb vizuális élményt hozza el az Acer Aspire R13 notebook család a piacon: WQHD felbontás (2560×1440), vagy épp full HD (1920×1080) érintőképernyő Gorilla Glass 3 alapokon – minden adott a sikerhez. A Zero Air Gap technológia mindkét kijelző esetében csökkenti a tükröződés esélyét, míg a full HD modellek IPS technológiája a széles betekintési szögnek kedvez. Mindezek mellett az ujjlenyomat-gátló bevonat segít abban, hogy a nem kívánt maszatolódásokat elkerüljük, vagy redukáljuk az érintőpanelek használata során, a beépített érzékelő pedig automatikusan a környezethez hangolja a képernyő fényerejét. Mindkettő megjelenítő használható az opcionális Acer Active Pen (toll) perifériával is, rajzoláshoz, tartalomkészítéshez és közös munkavégzésekhez.

Egyéb kiegészítők is rendelkezésre állnak mind a professzionális, mind pedig az otthoni felhasználók számára. Példaként említenénk a Dolby Digital Plus Home Theatre hangrendszert, mely elhozza mozi-szerű térhangzást, vagy akár az Acer Purified Voice is említésre méltó, amely egy tökéletes hangfelismerő- és hangfeldolgozó alkalmazás. A termék a Skype által is ajánlott, hiszen webkamera és videochat támogatottság is rendelkezésre áll, csakúgy, mint a konferenciahívások, VoIP beszélgetések vagy épp hangutasítások támogatása. Mindezt kristálytisztán.

Aspire Aspire S7 Ultrabook – szuper vékony és kecses, és most gyorsabb, mint valaha

Az Acer díjnyertes notebookja, az Acer Aspire Aspire S7 Ultrabook ötödik generációs Intel Core processzorokkal és ultragyors 802.11ac vezetékmentes hálozati támogatással lett frissítve.

Fényes, fehér, teljesen alumínium dizájnnal, mellé olyan vékony, mint egy táblagép: az Acer Aspire S7 Ultrabook kivételesen vékony és könnyű, még mindig ellenálló és masszív, annak ellenére, hogy mindössze 12.9 milliméter a vastagság, a súly pedig 1.3 kilogramm.

Az 180 fokban forgatható érintőpanel Gorilla Glass 2 technológiával készült bevonatot kapott. A termék rendkívül rugalmas felhasználási környezetben alkalmazható, kifejezetten alkalmas lehet közös munkavégzéshez, tartalom megosztására a többi kollégával a kihajthatóságnak köszönhetően többek közt.

A modellek WQHD felbontással, IPS panelekkel rendelkeznek, 2560×1440 képonttal; míg rendelkezésre áll a full HD-s, 1920×1080-as megoldás is. Mindegyik modell 8GB fedélzeti memóriával rendelkezik, 128 vagy 256 GB-s RAID 0 támogatású SSD meghajtókkal rendelkeznek, extrém gyors írási és olvasási sebességekkel. Az Acer Green Instant On technológia gyors rendszerindítást és reakcióidőket eredményez.

Másik kulcsfontosságú kiegészítő a Wireless Display (WiDi), a vezetéknélküli kijelző technológia, mely lehetővé teszi, hogy kábel használata nélkül csatlakoztassuk az eszközt egyéb külső megjelenítőhöz, például egy televízióhoz. A TwinAir hűtesrendszer itt is jelen van, mely révén növekszik az akkumulátor rendelkezésre állási ideje, továbbá az Ultrabook hűvös és pormentes marad: a használat maximáis komfortjáért.