TechAddikt Notebook Acer Acer Aspire Switch 11 V: erőteljes kettő az egyben megoldás, munkához és...

Acer Aspire Switch 11 V: erőteljes kettő az egyben megoldás, munkához és játékhoz

Nemrégiben adta hírül az Acer, hogy újraértelmezést kap az Aspire Switch sorozat kettő az egyben notebook vonala, konkrétan a Switch 11 V 11.6 col képátlóval büszkélkedhető modell tekintetében, melybe az Intel Core-M ventillátor nélküli processzora került.

acer_aspire_switch_11_v_techaddikt

Az eszköz tagadhatatlanul a media és kijelzést központba helyező részletekre épül, beleértve a CPU-t is – a pillekönnyű Switch 11 V egy kifejezetten tökéletes hibrid, professzionális és személyes használatra egyaránt. A fejlett Acer Snap Hinge 2 dizájnnak köszönhetően a Switch 11 V több különféle módban is használható, notebookként, sátorként, padként, kijelzőként.

Az Acer szerint az újratervezett Aspire Switch sorozat kiemelten hangsúlyozza hibrid mivoltát, munka és játék téren egyaránt. Még ergonómikusabb küllemmel, csúcsra járatott gyorsasággal, jó grafikával, audióval, kijelzővel és fejlett akkumulátorral az új Switch 11 V egyszerűen lefed bármit a prezentációktól kezdve a munkán keresztül a játékokon át a HD streamelésig.

A Switch részletei mind úgy lettek kialakítva, hogy azok teljes mértékben támogassák a munkavégzést és a szórakoztatást is. Mivel négy módban is használatba vehető, ezért ténylegesen sokoldalú, melyhez hozzájön a Microsoft Windows 8.1 (Windows 10) alap, 4 GB RAM-mal, 60 vagy 120 GB SSD háttértárral. Ha ez nem lenne elég, vessünk egy pillantást az Acer új Acer Snap Hinge 2 technológiájára, biztonságos mágnes alapokkal, hozzá remek külsővel párosítva.

Kiemelt prioritást jelent ezeknél a modelleknél a komfortos, ergonómikus kialakítás. A billentyűzet nagyon kényelmes gépelést biztosít, a billentyűk jó elhelyezést kaptak, a precíziós touchpad pad pedig még hatékonyabb munkavégzést biztosít. A kellemes gesztúra technolológia hasznos, főként, ha csoportos munkavégzésről van szó.

Nagyon vékony, és könnyű az új Aspire Switch 11 V (299.5 x 195 x 8.95 mmm), a súly mindössze 770 gramm táblagép módban. Ha csatlakoztatjuk a billentyűzetet, melyben opcionális HDD is helyet foglalhat, akkor 299.5 x 206.7 x 20.95/23.35 milliméteres értékeket kapunk, a 1460 grammos súllyal.

Switch 11 V: Intel Core-M ventillátor mentes CPU, 4 GB RAM, 802.11ac vezetékmentes technológia

Az Intel Core-M ventillátor mentes Intel Core-M processzor speciálisan a lagmentes multitask feladatvégzéshez let tervezve, jó grafikával és alacsony teljesítményfelvételű architektúrával. Mindez akár 30 százalékkal gyorsabb CPU teljesítményt, illetve másfélszeres GPU teljesítményt ígér, kibővített akkumulátor rendelkezésre állással. A Windows InstantGo alvó móddal pedig akár 8 órás akkumulátor-üzemidőt is elérhetünk.

Mindezt az erőt felhasználva ne felejtsünk el szót ejteni a 4 GB RAM-ról, a rendszer köré éíptett Windows 8.1 OS-ról (Windows 10 upgrade-del). A belső meghajtó 64, vagy 128 GB SSD, de tovább bővíthetjük akár 128 GB-vel (SDXC – microSD aljzat). A legújabb 802.11ac vezetékmentes technológia újraértelmezi a korábbi Wi-Fi kapcsolatlétesítést, háromszoros sebességnövekedéssel a korábbi technikához képest. Ebben a dupla antenna is szerepet játszik, a MIMO vezetékmentes technológiával pedig mindent megkapunk, ami az online játékhoz vagy a video streameléshez elengedhetetlen. Jó kiegészítőként jön mindehhez a Bluetooth kapcsolódás lehetősége is (legújabb, 4.0-ás Bluetooth verzió).

Switch 11 V: fejlett ergonómia, hosszú akkumulátor üzemidő, sokszínűség

A fejlett hangszórók kevesebb, mint 5 százalékos torzítást hordoznak 800 Hz-en. A kivételes tervezésből adódóan a hangszórók élethű hangvisszaadást garantálnak. A mélyhangzás-reprodukció is bámulatos, köszönhetően az Acer TrueHarmony illetve Dolby Digital Plus home Theater rendszerknek. A multimédiás szórakoztatás csúcsán egyértelműen az Acer Vision Care suite áll, ebbe beletartozik az Acer BlueLight Shield is, mely révén csökkenthető a szemekre káros ultraibolya-sugárzás, mely a képernyőből érkezhet. Az Acer LumiFlex segítségével optimalizált a kijelző fényereje, így erőteljes ellenfényben is hatékonyan használhatjuk az eszközt.

1366×768 vagy 1920×1080 felbontással érhetők el a termékek, 11.6 col átlóval, Zero Air Gap technológiával, mely révén a kijelzés mindig erőteljes, éles szövegmegjelenítést és vizuális környezetet biztosít. Az alkalmazott IPS-nek köszönhetően kibővített 178 fokos betekintési szöget kapunk, teljes felbontásban, saroktól sarokig. Képeket is alkothatunk, 1 MP előlapi, 5 MP hátlapi kameráinkkal, dual kamera módban, képek megosztásával, de a videóhívások sem másodlagosak. Mindezekhez a Corning Gorilla Glass 3 képernyő-felület is hozzátartozik, maximális karcvédelemmel és rugalmassággal.

Két USB 2.0 porttal, 3.0-ás szabványúval rendelkezik az Acer Aspire Switch 11 V, így szinte bármely külső eszközt játszi könnyedséggel csatlakoztathatjuk. A micro HDMI port lehetővé teszi, hogy teljes méretű külső monitorokat is csatlakoztathassanak a felhasználók.