TechAddikt Notebook Acer Acer-újdonságok, 2021. május: Predator Triton 300, Predator Helios 300 és Acer Nitro...

Acer-újdonságok, 2021. május: Predator Triton 300, Predator Helios 300 és Acer Nitro 5 gaming noteszgépek új, 11. generációs Intel Core H sorozatú processzorokkal

Az Acer bejelentette a népszerű Predator Triton 300, Predator Helios 300 és Nitro 5 gaming notebookjait. A termékeket frissítették, annak érdekében, hogy maradéktalanul kihasználják a legújabb 11. generációs H-szériás Intel Core H sorozatú processzorok és NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU-k – beleértve az új GeForce RTX 3050 és GeForce RTX 3050 Ti termékeket is – előnyeit. Számos egyéb frissítés mellett az eszközök kijelzőinek fejlesztései biztosítják, hogy a játékosok nagyra értékeljék ezt a hihetetlen teljesítményt. 

“A ma bejelentett új szilícium ugyanolyan izgalmas nekünk, mint a felhasználók számára, mivel a nagyobb teljesítményű processzorok minden eddiginél jobban elősegítik készülékeink hőkezelési képességeit” – mondta James Lin, az Acer informatikai termékek üzletágának notebookjaiért felelős vezérigazgatója. „Nagyon sok izgalmas technológia kerül most felszínre, és kiválóan hangolt csomagot tudunk ajánlani minden képzettségi szint játékosának. Akár tapasztalt profi, akár az első gaming notebookjába fektet be, eljött az idő.” 

„A 11. generációs Intel Core H-sorozatú processzorokkal a mindig új megoldásokat kereső gyártók, mint az Acer, hihetetlen játékélményt nyújthatnak egy olyan új architektúra által, amely lehetővé teszi az 5 GHz-ig hajtható-húzható órajel-frekvenciákat – mindezt egyebek mellett az új PCIe Gen 4 tekintetében, a leggyorsabb grafikus és tárhely-hozzáférés érdekében. Mindemellett a kiemelkedően gyors csatlakozást a legújabb Wi-Fi 6E és Thunderbolt 4 technológia teszi hozzáférhetővé” – mondta Ran Senderovitz, az Intel Mobile Products Group első embere.

Predator Triton 300 

A mindössze 19,9 mm-es Predator Triton 300 (PT315-53) egy olyan nagyvad, amelyet a felhasználók kényelmesen hordozhatnak egy hátizsákban vagy aktatáskában. A noteszgép teljes fémötvözetű váza egy 11. generációs Intel Core H-sorozatú processzort foglal magában, amely képes elérni a 4,6 GHz sávszélességet, akár egy NVIDIA GeForce RTX 3080 sorozatú laptop GPU-t és akár 32 GB DDR4 memória társaságában, így messzemenően képes a legújabb játékok futtatásához. Innentől kezdve a felhasználók választhatják meg, hogy ezt a fenomenális teljesítményt a két lehetséges irányvonal egyikébe továbbítják-e: akik szeretnék, hogy játékaik szinte életre keljenek, 165 Hz-es QHD panelt választhatnak, míg azok, akik minden lehetséges játékelőnyt keresnek, eszeveszettül gyors, 360 Hz-s FHD panel mellett voksolhatnak. A csúcsot pedig az a 3 ms túlhajtási válaszidő biztosítja, amely maximális teljesítményleadás esetén is tükörsima, zökkenőmentes játékélményt garantál.

A laptop dupla ventilátoros kialakítást alkalmaz, hogy minden belső felület hűvös maradjon, miközben zajlik a masszív, hardverigényes játék; a ventilátorok közül az egyik maga a legújabb 5. generációs AeroBlade 3D kivitel. Ezek az egyedi tervezésű ventilátorok nyolcvankilenc 0,08 mm fémlapátot és egy bionikus szárnycsúcsot alkalmaznak, amely nagyobb légáramot enged át minimális turbulencia mellett, ami 55 százalékkal jobb légáramlást eredményez, mint egy műanyag ventilátor. A hűtőburkolat további keringetése, a stratégialilag optimális elhelyezésű szívó- és elszívónyílások mellett a GPU és a CPU számára dedikált hőcsövek segítenek a hűtés hatékonyságának maximalizálásában, ami pedig a teljesítmény növeléséhez vezet.

A háttérvilágítással ellátott 4 zónás RGB klaviatúra lehetővé teszi, hogy minden felhasználó személyes hangulatot kölcsönözzön a notebooknak, míg a színes WASD és nyílbillentyűs burkolatok kiemelik a funkciógombokat. A DTS X:Ultra hangzás bármelyik fejhallgatót vagy hangszórót 360 fokos térhatású hangrendszerré alakítja, így segít kiemelni az ellenfelek mozdulatait is a játékban – vagy valós térhatású hangzással ruházza fel kedvenc zenéinket és filmjeinket. Az Intel Killer E2600G Ethernet, az Intel Killer Wi-Fi 6 AX1650i és a Control Center 2.0 kisebb késleltetést tesz lehetővé, a számos port pedig rengeteg lehetőséget biztosít a játékosoknak. Külső kijelző csatlakoztatásához rendelkezésre áll HDMI 2.1, egy pár USB 3.2 Gen 1 és egy USB 3.2 Gen 2 port, valamint Mini DisplayPort 1.4 és USB Type-C (Thunderbolt 4) – ezek segítségével a perifériás lehetőségek szinte végtelenek.

Predator Helios 300

Az új Predator Helios 300 mindent tartalmaz, amire a játékosoknak szükségük van a megmérettetések teljesítéséhez, kezdve a legújabb 11. generációs Intel Core H-Series processzorokkal, az NVIDIA GeForce RTX 3070 laptop GPU-val és akár 32 GB DDR4 RAM-mal. Mindezt a teljesítményt az Acer 5th Gen AeroBlade 3D Fan támogatja, amely egy egyedi tervezésű ventilátor 89 darab 0,8 mm-es fémlapáttal – ez 55 százalékkal nagyobb légáramot generál, mint egy műanyag ventilátor. A 17 col képátlójú modell továbbá tartalmazza az Acer Vortex Flow Design koncepcióját, egy stratégiailag szervezett hűtési elrendezést, amely úgy lett kialakítva, hogy aerodinamikus áramlásokat hozzon létre a CPU és a GPU hűtésének fokozása érdekében, de emellett csökkenti a gépház hőmérsékletét. 

Ez a teljesítmény kétféle kijelzőn jeleníthető meg: egy villámgyors 360 Hz-s FHD, vagy egy igazán gyönyörű 165 Hz-es QHD panelen. Mindkettő 3 ms túlhajtási reakcióval büszkélkedhet, így bármelyik panel magasabb képfrissítési frekvencián való működtetése zökkenőmentes élményt nyújt, minimális szellemképesedéssel. Ezek a meggyőző opciók a billentyűzetre is kiterjednek, amely 4 RGB zónával, valamint a WASD billentyűk homorú, átlátszó kupakburkolatával lettek ellátva. A hagyományos billentyűzetektől eltérően ez a notebook egy Turbo billentyűvel is rendelkezik az azonnali túlhajtáshoz, valamint egy PredatorSense billentyű is rendelkezésre áll, amely megnyitja a Predator egyedi segédalkalmazását a rendszer felügyeletéhez vagy túlhajtásához, az összes RGB testreszabásához és még sok máshoz.

A noteszgép Intel Killer E2600 ethernet-vezérlőt, Intel Killer Wi-FI 6 AX1650i-t és Control Center 2.0-t tartalmaz az alacsony késleltetés és a megbízhatóbb kapcsolat érdekében, valamint DTS:X Ultra-val is fel lett szerelve. A notebook emellett USB 3.2 portok teljes választékát kínálja, köztük a hihetetlenül gyors Thunderbolt 4 USB-C-t, amely támogatja a DisplayPort funkciót és a tápellátást. Egy HDMI 2.1-es port is található, így a játékosok könnyedén csatlakoztathatnak külső monitorhoz. Végezetül pedig: egy 2 TB-os HDD lett beépítve, amely bőséges helyet biztosít a felhasználó összes játékának.

Acer Nitro 5 

A Nitro 5 ezen generációja komoly teljesítményt nyújt, hiszen a legújabb, 11. generációs Intel Core H-sorozatú processzorral, NVIDIA GeForce RTX 3070 sorozatú laptop GPU-val és 32 GB DDR4 RAM-mal büszkélkedhet. Ezek az erőteljes specifikációk a notebook 15,6 (AN515-57) vagy 17,3 hüvelykes (AN517-54) QHD IPS kijelzőjét 165 Hz-s frissítési frekvenciára és 3 ms válaszidőre is alkalmassá teszik, míg a 80 százalékos kijelző-burkolat aránynak köszönhetően a játékosok többet látnak az akcióból és kevesebbet a kávából. A sebesség mellett a Nitro 5 a tárhely-kapacitás terén is nagyot megy: egy pár M.2 PCIe / SATA SSD foglalat akár 1 TB Raid 0 vagy 2 TB HDD hatalmas tárhelyet kínál, így a játékosok minden játékukat, filmjüket és streamelt felvételüket kéznél tarthatják.

Az Acer számos egyedi technológiával dolgozik azon, hogy a hardver a lehető leghűvösebb maradjon – ez az Acer Coolboost technológia, kettős ventilátorokkal, stratégiailag elhelyezett légbeszívóval és négy szellőzőnyílással ellátott leömlő, ami 10 százalékos javulást tesz lehetővé a ventilátorok sebességében és 9 százalékos növekedést a CPU/GPU hűtésében az automatikus üzemmódhoz képest. Azokban a helyzetekben, amikor nincs szükség nagyobb teljesítményre, a dedikált NitroSense gomb lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyelemmel kísérjék a rendszer pillanatnyi működését, és választhatnak az előre beállított hűtési módok közül, vagy épp testreszabhatják sajátjukat, valamint hozzáférhetnek számos más rendszerbeállításhoz, mint az LCD túlhajtás vagy az Acer TrueHarmony hat különböző hangmódja.

Az Acer Nitro 5-öt néhány szórakoztató funkcióval és kényelmes plusszal egészítették ki. A négyzónás RGB klaviatúra lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy átvegyék a teljes kontrollt a billentyűzet felett, amely egyébként 1,6 mm-es távolságot kínál minden egyes billentyűn, de “jár hozzá” egy teljesen fekete Precision Touchpad is. A noteszgép számos csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, többek között egy RJ45 és egy HDMI 2.1 porttal, egy USB 3.2 Gen 2 és két Gen 1 porttal, valamint egy USB Type-C (Thunderbolt 4) porttal. Apró figyelmességként a töltőport a készülékházba került rejtve, hogy letisztultabb, rendezettebb legyen a megjelenés.

Előző cikkNissan Connect infotainment rendszerfrissítés (2021 Nissan LEAF 40 kWh)
Következő cikkKimi’s Creator Challenge néven indít kampányt az Acer, cél a Save The Children alapítvány támogatása