TechAddikt Hardver Acer Acer: világelső ívelt monitor, NVIDIA G-SYNC technológiával

Acer: világelső ívelt monitor, NVIDIA G-SYNC technológiával

Az Acer bejelentette új, 34 colos, ívelt 21:9 képátlós ultra-wide monitorát, az Acer XR341CKA-t. Ez a megjelenítő a világ első ívelt monitora NVIDIA G-SYNC technológiával felvértezve, magával ragadó játékélményt biztosítva. DTS hang, 2×7 W összteljesítményű hangszórók, zero-frame (káva nélküli) dizájn, futurisztikus alumínium kialakítás – minden együtt van ahhoz, hogy egy ténylegesen izgalmas és stílusos szórakoztatási élményben lehessen részünk.

acer_xr431_ivelt_monitor_techaddikt

Az Acer XR341CKA ívelt, 21:9 képarányú ultrawide QHD (3440×1440) felbontású IPS kijelzőt tartalmaz, 178 fokos betekintési szöggel, lenyűgöző játékélményt és szórakoztatást biztosítva. 100 százalékos lefedettségű sRGB színskálája révén igazán élethű színreprodukcióval rendelkezik, ezáltal közkedvelt eszköze lehet grafikusoknak, fotósoknak is.

Az ívelt képernyő mind a négy sarkot egyaránt láthatóvá teszi a játékos szemszögéből, így kiváló betekintési élmény érhető el. Természetesen érezhetően nagy a különbség az Acer e terméke, illetve egy hasonló paraméterekkel rendelkező flat paneles kijelző közt. Az XR341CKA multi-monitorként is beállítható, így még gazdagabb játékélmény érhető el; s ne feledkezzünk meg a zero-frame kialakításról sem.

“Az Acer folytatja elkötelezett hitvalássát a PC-s játékostársadalom irányába. Ennek egyik bizonyítéka jelen újdonságunk, az NVIDIA G-SYNC támogatással rendelkező XR341CKA gamer monitorunk” – mondta Jeff Fisher, az NVIDIA GeForce üzletágának egyik vezetője. “A PC gamerek szeretik a GeForce GTX GPU-t, mely az NVIDIA G-SYNC technológiával párosítva remek platform az ultra kifinomult játékélményhez, legyen szó bármilyen jelenlegi PC-s játékról.” – tette hozzá.

Alapvetően a játékosok kedvéért, az XR341CKA számos finomhangolási lehetőséget hordoz. Például finomhangolhatjuk a monitor teljesítményét, 6 irányú színállítással, mely remek kiegészítője a legfrissebb G-SYNC technológiának. A képfrissítés akár 100Hz lehet, ami szintén meggyőző lehet. A felhasználók egyszerűen azonosíthatják, ha a monitor használja a G-SYNC módot, az eszköz also sarkában felvillanó vörös fény mutatja az üzemmódot.

Az XR341CKA -5 és 35 fokban forgatható, s akár 130 mm magasságig állítható. Ezáltal elérhető a leginkább kényelmes pozíció és betekintési szög egyaránt. A villódzásmentes technológia csökkenti a szem elfáradását, így még inkább komfortos játék- és munkaélmény érhető el.

Az XR341CKA DisplayPort-tal és HDMI bemenettel is rendelkezik, valamint tartalmaz beépített USB 3.0 hubot, mely támogatja az okostelefonok és egyéb eszközök gyorstöltését.