TechAddikt Mobileszköz Acer Acer Xplova X5: az első olyan kerékpár computer, amely videófelvételt is tud...

Acer Xplova X5: az első olyan kerékpár computer, amely videófelvételt is tud készíteni

Az Acer egyik almárkája, az Xplova újdonsága: bemutatkozott az X5 kerékpár computer. A termék mindazon elkötelezett bringást veszi fókuszba, akik a célközönséget jelenthetik, valamint az Xplova Moment applikáció is bejelentésre került.

acer-xplova-x5-techaddikt

Az Xplova X5 az első olyan kerékpár computer, amely rendelkezik videórögzítési opcióval, ezzel a növekvő kerékpáros társadalom fejlődésére fókuszál, de célba lett véve az eseményszervezés, a kerékpáros klubok vezetői rétege, valamint a média, és más komminikációs szervezetek is.

A bringázás minden pillanata felvehető

Az Xplova X5 egy széles látószögű kamerával van felszerelve, mellyel a kerékpározás izgalmas pillanatait tudjuk megörökíteni. Az intelligens algoritmus révén több felvételi opcióra is lehetőség nyílik, függően a sebességtől, a szívritmustól, a GPS koordinátáktól, de felvehetünk érdekes pontokat is. A felvétel készítése természetesen történhet manuálisan is, de akár 8 klippet is össze lehet állítani egyetlen videóként, melyet aztán gond nélkül feltölthetünk a népszerű szociális média csatornákra. A magas minőségű videók 720p felbontásban kerülnek rögzítésre, és még direkt napsütésben is élvezhető a megtekintésük.

A Smart Sign Guidance megoldás szinkronizálja és eltárolja az adatokat a felhőben

Az Xplova X5 integrált hardverrel és szoftverrel, valamint önálló szolgáltatással rendelkezik, utóbbi szerves része a Smart Sign Guidance, mely szinkronizálja és eltárolja a kerékpáros kedvenc útvonalait közvetlenül az Xplova.com-on. Ez lehetővé teszi, hogy részletes útvonaltervezést eszközöljünk fontos pontok érintésével, ami lényeges egy közös kerékpározásnál. A felhasználük egyébként le tudnak tölteni számos nemzetközi híres kerékpárútvonalat is.

Élő dashboard és IPX7 vízállóság

Az X5 biztosít továbbá egy élő dashboardot is, mely monitorozza a kerékpáros teljesítményét, valós időben. Mérhető a sebesség, szívritmus, és számos egyéb fontos összetevő. Természetesen grafikonokat is lekérhetünk, összehasonlítható lesz így a teljesítmény, a sebességek, a biciklizés időtartamai, és a többi. Valós idejű GPS nyomkövetésre is lehetőség nyílik, ez akkor nagyszerű, ha csoportban kerékpározunk, de úgy döntünk, teszünk egy kis kerülőutat közben, leszakadva a többiektől. Az IPX7 vízálló kialakításnak köszönhetően bármely időjárási körülmény ellenére használható az eszköz.