TechAddikt Notebook Acer Az Acer vezeti világszerte a Chromebook piacot, immár harmadik éve

Az Acer vezeti világszerte a Chromebook piacot, immár harmadik éve

A Gartner felmérései szerint az Acer továbbra is vezeti a nemzetközi Chromebook piacot – 2016-ban 28 százalékos piaci részesedéssel, évről évre 33 százalék növekedéssel.

Az Acer kellően megalapozta jelenlétét a szegmensben az első Chromebook bemutatkozásával, mely meg is határozta a Chromebook piaci részesedést 2014-ben és 2015-ben. Az Acer folytatta a sikersorozatot 2016-ban is, három egymás utáni évben is vezető pozíciót tölt, töltött be ebben a szegmensben.

2011 mutatta be az Acer első Chromebook-ját, az Acer C7-et, így az elsők közt volt, akik a Chrome OS eszközöket kezdték forgalmazni. Azóta az Acer folyamatosan fejleszti a Chromebook vonalat és funkcionalitást, beleértve az első olyan Chromebook-ot is, mely már 14 órás akkumulátor üzemidővel rendelkezik (Acer Chromebook 14), nagy, 15.6 colos kijelzős verziót is ismerhetünk (Acer Chromebook 15), de a kompakt, 13.3 colos alakítható formátum sem maradhat ki (Acer Chromebook R 13); de létezik stressztűrő modell is, Corning Gorilla Glass felülettel (Acer Chromebook 14 for Work – munkára tervezve).
Mára az Acer rendelkezik a leginkább komplett Chromebook portfólióval a piacon.

A kínálatban folyamtosan elérhetők a 11-15 col képátlós Chromebook-ok, különféle kialakítással és specifikációkkal annak érdekében, hogy a legszélesebb felhasználói kört le lehessen fedni a premium, teljesen fém tokozástól az átalakíthatóságon keresztül a katonai szintű ellenállóságig – figyelembe véve az oktatási terület igényeit is.

Szólj hozzá!