TechAddikt Notebook Acer BETT 2019: Acer Chromebook Spin 512 és 512 modellek, oktatásra fejlesztve

BETT 2019: Acer Chromebook Spin 512 és 512 modellek, oktatásra fejlesztve

Az Acer bemutatta első 12 colos Chromebookjait, az Acer Chromebook Spin 512-t és a Chromebook 512 modelleket, oktatási célokra fejlesztve – mindezt a BETT Show keratein belül. Az új Chromebookok 3:2 képarányú kijelzőkkel, erőteljes, strapabíró dizájnnal érkeznek, melyek biztosítják, hogy a diákok a maximális produktivitást kaphassák.

Az alakítható Chromebook Spin 512 (R851TN) 360 fokban elforgatható, Corning Gorilla Glass alapú kijelzője révén a diákok a legoptimálisabb felhasználást kapják, akár négyféle módban. A mellékelt EMR stylus garantálja, hogy a jegyzetelés és a vázlatok, szkeccsek készítése pillanatok alatt kivitelezhető, a ceruza pedig az eszközön kialakított aljzatban tárolható. Az Acer Chromebook 512 (C851/C851T) egy hagyományos értelemben vett notebook dizájnját ötvözi érintésérzékeny opciókkal.

“Az űj Acer Chromebook 512 és Spin 512 3:2-es kijelzőket kaptak, így a diákok/hallgatók még egyszerűbben tudnak közösen dolgozni projekteken, kutatásokon. A folyamatos tanulás elménye garantált” – mondta James Lin, az Acer kereskedelmi- és alakítható notebook ágazatának vezetője. Hozzátette: “Az ellenálló, rugalmas kialakításnak köszönhetően, beleértve a dupla webkamerákat, az antibakteriális Corning Gorilla Glass kijelzőt, valamint a gyermekbarát billentyűzetet – a két új Acer Chromebook szinte mindent biztosít ahhoz, amire egy fejlett oktatási környezetnek szüksége lehet.”

Katonai szintű strapabíró kialakítás

Az új Acer Chromebook Spin 512 és Chromebook 512 megfelelnek az U.S. MIL-STD 810G katonai szabványnak, mely által akár 122 centiméterről történő leejtést is kibírnak, s ellenállnak akár 60 kilogrammos direct nyomásnak is. Ehhez nagyban hozzájárul a megerősített kialakítás, s természetesen az ütésálló, gumi alapú sarkok is. Mindezeken felül az Acer Chromebookok úgy lettek tervezve, hogy gyerekek is használhassák, a termékek megfelelnek az ASTM F963-16 and UL/IEC 60950-1 szabványoknak egyaránt.
A billentyűzet mindkét eszköz esetében rendkívül durábilis, csepp- és porálló. Akár 330 ml vízmennyiség is érheti a felületeket, de a billentyűzet egyébként rendkívül egyszerűen szervizelhető.

A kijelző növeli a produktivitást

Az új Acer Chromebookok kijelzői egyértelműen hozzájárulnak a poduktivitás növeléséhez, 3:2 képaránnyal, 18 százalékkal több függőleges teret biztosítva a megtekintésnél, mint egy 16:9-es képernyő esetében. Mindezek eredményeképp a diákok, hallgatók több információt látnak és kezelhetnek, térképeket, fotókat tekinthetnek meg egyszerűbben, és az iskolai munka is gördülékenyebbé válik. A 12 colos IPS HD+ kijelzők 1366×912 pixeles felbontással rendelkeznek.
Az Acer Chromebook Spin 512 érintésérzékeny kijelzője antibakteriális Corning Gorilla Glass felületet kapott. Az eszköz ideális mindazon diákoknak, akik tartalmakat osztanak meg a nap különböző részein, különböző helyszíneken és környezetekben.

A Chromebook 512 kihajtható, akár teljes 180 fokban forgatható. Így akár kihelyezhetjük teljesen lapos módban az asztalra, és megoszthatjuk az iskolai projektanyagot más diákokkal és hallgatókkal egyaránt. A kijelző egyébként elérhető hagyományos kialakítással is, mellőzve az érintésérzékeny módot. Továbbá a Chromebook 512 mechanikus zárral is rendelkezik, mely révén az eltulajdonítás esélye minimálisra csökken, így még ideálisabb a felhasználás zsúfolt előadótermekben, osztálytermekben.

A Chromebook Spin 512 tartozéka még egy opcionális 8MP nagylátószögű kamera a burkolaton, míg a Chromebook 512 opcionális 5MP felbontást kapott ugyanezen a téren. A diákok magas minőségű felvételeket tudnak készíteni – fotókat, videókat az iskolai projektekhez, ugyanakkor a video chat, a többiekhez történő kapcsolódás is remek lehetőségeket rejt – köszönhetően a Google Hangouts-nak és az Acer HD webkamerának, mely utóbbi a kijelző felső részén helyezkedik el.

A Chromebook Spin 512 négy módot kínál

A Chromebook Spin 512 360 fokban forgatható zsanérjai által a társított érintőkijelző használható akár táblagép módban például digitalis alapú szövegkönyvek olvasására, akár notebook módban a hagyományos felhasználáshoz, akár kijelző módban bemutatókhoz, akár sátor módban videók megtekintéséhez és prezentációkhoz.

A Chromebook Spin 512 tartalmaz még egy EMR stylus-t is, mely a diákoknak, hallgatóknak nagyszerű segítséget nyújt jegyzeteléshez, projektkészítéshez, ötletek gyors feljegyzéséhez, és bármilyen interakcióhoz, ami a tanulást elősegíti természetes úton. A stylus biztonságosan tárolható az eszközön kialakított helyen.

Hosszú akkumulátoridő, akár 12 órán keresztül

Az Acer Chromebook Spin 512 és Chromebook 512 hosszú akkumulátor üzemidőt biztosít, akár 12 óra időtartamban. Mindez elegendő ahhoz, hogy az oktatási időt átvészeljük vele, de még délutánra, estére is marad elegendő rendelkezésreállás. Az Acer Chromebookok mindennapos teljesítményt garantálnak, melyben az akár nyolcadik generációs Intel Pentium Silver N5000, vagy az Intel Celeron quadcore N4100 processzorok nyújthatnak hathatós segítséget. Továbbá a Chromebook 512 Intel Celeron dualcore N4000 processzort is tartalmazhat.

Konnektivitás és hordozhatóság

A diákok, hallgatók gyors internetkapcsolatot kapnak az Intel Gigabit WiFi 2×2 802.11ac MU-MIMO-nak köszönhetően. A perifériák Bluetooth 4.2-n keresztül, vagy USB 3.1 Type-C Gen 1 portokon keresztül csatlakozhatnak, így a külső eszözök feltöltése is garantált. Az adatátvitel akár 5Gbps is lehet, de egy külső HD kijelző csatlakoztatása is gyerekjáték. Mindkét modell rendelkezik kettő USB 3.0 porttal is.

Egyszerű hordozhatóság, menedzselés, biztonság és Google Play támogatás

Egyszerű kezelhetőséget ls menedzselést kapunk a két Chromebook személyében, így rendkívül könnyűek az update-ek, az appok konfigurálása, a kiegészítők rendszerezése – mindezt egyetlen webalapú rendszerben. A Kensington-zár pedig kiemelt biztonságot nyújt.

A diákok, hallgatók még jobban védve vannak, amióta a Chrome OS automatikusan védve van az online támadások (malware, virus) ellen. Az Acer Chrome eszközök lehetővé teszik a többfelhasználós beléptetést, úgy, hogy mindegyik tanuló külön személyre szabott accounttal rendelkezhet. Gmail és a többi bizalmas információ mind biztonságban tudható, ha netán a Chromebook elveszne, vagy eltulajdonítanák azt. A Google Drive-ban biztonságosan tárolhatók a felhőben fájlok, dokumentumok, fotók.

Pluszban az új Chromebookok teljes Google Play támogatással rendelkeznek, így a diákok/hallgatók hozzáférhetnek az Andorid és Chrome applikációk millióihoz.