TechAddikt Notebook Acer BETT 2019: Acer TravelMate B114-21, edukációs célokra

BETT 2019: Acer TravelMate B114-21, edukációs célokra

Az Acer bejelentette az új Acer TravelMate B114-21 modellt a 2019-es január 23-a és 26-a közt lezajlott BETT Show keretein belül Londonban.

Ez a legrissebb olyan termék, amely az oktatási piacot veszi célba: erőteljes és robosztus 14 colos notebook, nagyobb kijelzőmérettel, erőteljes dizájnnal az iskolai igénybevételre tervezve. Az eszköz egyaránt remekül használható a tanintézményben, és azon kívül is.

Csúcskategóriás oktatási eszközök és mindennapi erőtartalékok

Az Acer TravelMate B114-21 arra lett tervezve, hogy a diákok megkapjanak mindent, amely mindennapi tevékenységükhöz szükséges. Ezalatt a multimedia appokat és egyéb szoftveres kiegészítőket értjük elsősorban, de nem szabad megfeledkeznünk az akár hetedik generációs AMD A6-9220C APU-ról sem, mely Radeon R5 grafikával társul. Mindez erőteljes támogatást nyújt a tanuláshoz és magához az oktatáshoz is egyaránt.

A TravelMate B114-21 meggyőző tárhelyopciókat kínál, akár 256GB-ig, dual-lane PCIe NVMe SSD-k vagy akár 64GB eMMC flash memóriákkal. Az TravelMate B114-21 akkumulátora egyetlen töltéssel 10 órán át is rendelkezésre állhat, ezáltal egy kimondottan szerethető és megbízható tanulósegédet jelentveaz egész isklolában eltöltött napon keresztül.

A nagyobb kijelző jobb közös munkát biztosíthat

Nagyobb kijelzőméretével a TravelMate B114-21 szélesebb betekintési perspektívát kínál, mellyel könnyebb a munka, a tanulás. Közös munkához és tanuláshoz tehát kiváló, egy-egy projekten sokkal egyszerűbb munkálkodni a 14 col képátlós FHD panelnek köszönhetően. Ráadásul ez a laptop 180 fokban forgatható kijelzővel rendelkezik, így a képernyőn látható tartalom megosztása a többiekkel ténylegesen gyerekjáték.

Erőteljes megközelítések

Az Acer TravelMate B114-21 gumiütközőket kapott a sarkokra, a strapabíró és ellenálló tokozás pedig még egy hektikusabb iskolai napon is helyt áll derekasan. A kialakítás amerikai katonai szabvány szerint történt (MIL-STD 810G), ezáltal extrémebb hőmérséklet, szélsőséges időjárási tényezők sem jelenthetnek akadályt. Akár 122 centiméter magasból történő leejtésnek is ellenáll.

Tanulás összeköttetéssel

A megfelelő kapcsolódási lehetőségek elengedhetetlenek a tanulás és az oktatás kapcsán. Az Acer TravelMate B114-21 802.11ac vezetéknélküli rendszert, valamint RJ-45 ethernet portot kapott, így a diákok mindig megfelelően kapcsolódhatnak iskolai munkájuk során. Mindemellett a perifériák, mint például kijelzők, televíziók, projektorok összeköttetése sem jelenthet problémát, ugyanakkor számos aljzat is rendelkezésre áll (1xHDMI, 1xUSB 3.1Gen1, 2xUSB 2.0, valamint SD kártya olvasó).

Úgy lett tervezve, hogy az oktatási környezet legyen előtérbe helyezve

A Microsoft Intune for Education lehetővé teszi, hogy az oktatási intézmény által foglalkoztatott IT adminisztrátorok egyszerűen menedzseljék az iskola eszközeit minden területen. Számos szoftver áll rendelkezésre, mint például az Autopilot, mely révén az eszközön található tartalom mindenkor biztonságot élvez. A Windows 10 S módjában a diákok gyors és biztonságos hozzáférést kapnak a Microsoft által ellenőrzött applikációkhoz és oktatási kiegészítőkhöz.

Egyre növekszik a TravelMate for Eductaion-vonal

A TravelMate B114-21 egyike a TravelMate portfóliónak, mely az oktatásra kihegyezett PC szegmenst erősíti. Ide tartozik a tavalyi évben bemutatott TravelMate B118, valamint az alakítható TravelMate Spin B1.