TechAddikt Notebook Acer IFA 2016: iparágelső, 13 col képátlós átalakítható Chromebook az Acer kínálatában

IFA 2016: iparágelső, 13 col képátlós átalakítható Chromebook az Acer kínálatában

Az Acer új termékkel bővítette Chromebook portfólióját: az új Acer Chromebook R 13 modell egy iparágelső átalakítható Chromebook, 13.3 col képátlós kijelzővel.

acer-chromebook-r-13-ifa-2016-techaddikt

Az új Chromebook R 13 rugalmas kialakítása a nagy, 13.3 colos képernyővel különböző módokban használható. Például tablet módban, köszönhetően a 360 fokban forgatható zsanéroknak. A Chromebook 13 akár 12 órás akkumulátor üzemidőt biztosít, ezzel még inkább felhasználóbarátabb és produktívabb, de szórakoztatásra is remek választás.

Továbbá a Chromebook egyéb tulajdonságokkal is kecsegtet, köszönhetően az Android applikációs támogatásnak a Google Play Áruházán keresztül.

“A 13 colos érintőkijelző nagy, és tiszta képet ad, ezáltal ideális szinte bármire a házi feladatok, házidolgozatok megírásától a táblázatok kezeléséig, vagy akár játékra, videózáshoz, vagy szórakoztató alkalmazások futtatásához” – mondta James Lin az Acer képviseletében. “Továbbá az akár 12 órás akkumulátor-üzemidő lehetővé teszi, hogy akár az iskolában, akár a munkahelyen dolgozhassunk vele, sőt, még este is folytathatjuk a munkát – például a házi feladatokat megírjuk, de szórakozhatunk is egy-egy mozifilm megnézésével” – tette hozzá.

A Chromebook R 13 a legújabb darab az Acer alakítható Chromebook lineupjában, követve a sikeres Acer Chromebook R 11 modellt. Ahogyan már megszokhattuk, az Acer Chromebook R 13 is négy alapvető felhasználási móddal domborít, mint a laptop, tablet, kijelző és sátor – így a vásárlók produktívak tudnak maradni, de a szórakoztatás lehetősége is adott.

Nagy érintőkijelző, kecses dizájn

Az Acer Chromebook R 13 egy 13.3 col képátlós érintőkijelző köré épül, magas fényerővel, full HD felbontással, IPS technológiával garantálva a színtelt, éles  kép- és szöveg megjelenítést. A LED háttérvilágítást kapott LCD széles betekintési szöget nyújt, így a diákok, családtagok egyszerre tudják használni csoportos projektek, videómegosztások esetén.

A kijelző integrált 10 pontos érintéssel rendelkezik, ehhez több opció társul (tap, swipe, zoom). Az egész úgy teljes, ha társul hozzá webkamera is, jelen esetben egy 720p HD egység felel a jó minőségű felvételekért (video, hang egyaránt). A HD hangzás a dupla beépített hangszórók révén tökéletes összhangot nyújt, elsőszámú szórakoztatóeszközzé avanzsálva a terméket. Az Acer Chromebook R 13 nagy kijelzője egyike a készülék kompakt kivitelének, egyszerűen bepakolható az egész táskákba, hátizsákokba a könyvek mellé. A súly mindössze csak 1.49 kilogramm, a méretezés szintén meggyőző (326x228x15.5 milliméter).

Hosszú akkumulátor-élettartam munkához, játékhoz egyaránt

Az Acer Chromebook R 13 akár 12 órás rendelkezésre állást is biztosít az akkumulátornak köszönhetően, ezáltal szabadságot ad a felhasználóknak produktivitás és a szórakoztatás téren. Ráadásul az eszköz MediaTek M8173C CorePilot quadcore processzorral lett szerelve a masszív mindennapos teljesítmény érdekében. Az új Chromebook gyors hálózati csatlakozásáért pedig a 2×2 MIMO 802.11ac vezetéknélküli technológia felel.
A Chromebook R 13 USB Type-C porttal is rendelkezik, mely lehetővé teszi a gyors adatforgalmat, de akár egy nagyfelbontású külső kijelzőhöz is gond nélkül lehet csatlakoztatni. Mindemellett külső perifériák töltésére is alkalmas. Persze találunk USB 3.0, HDMI, Bluetooth 4.0, mikrofon, valamint fejlhallgató aljzatokat is.

Az Acer Chromebook R 13 többféle konfigurációban less elérhető, 64, 32 vagy 16GB eMMC tárhellyel, 4GB dual channel LPDDR SDRAM-mal.

Négy mód a teljességért, munka és játék jegyében

A Chromebook R 13 az Acer speciális 360 fokban forgatható zsanérjaival lett felszerelve, lehetővé téve az eszköznek, hogy bármely szituációban jól helyt álljon. A kettős nyomatékú zsanérok folyamatosan stabilan tartják a kijelzőt, bárhol is használjuk az eszközt.

Chromebook R 13 négy módban használható

Laptop mód: a kijelző a billentyűzettől 90 fokban kihajtható, garantálva az optimális felhasználási élményt, fő hangsúlyt a gépelésre fektetve.

Kijelző mód: a billentyűzet a kijelző alá hajtható, Így minden közelebb kerül a felhasználóhoz. Mindehhez automatikus rotáció is társul, tehát bármilyen nézetben pillanatok alatt otthon érzi magát az eszköz.

Sátor mód: ideális megtekintés- és érintésélmény, optimális helykihasználással. Ideális utazáshoz, például repülőn, vonaton.

Tablet mód: a Chromebook táblagépként használható, az érintőképernyőn át kezelhető billentyűzettel. A felhasználók élvezetes utat kapnak a játékhoz, megosztáshoz, böngészéshez.

Az Acer Chromebook R 13 az ideális eszköz arra, hogy a legtöbb felhasználó megtalálja számításait kép- és video megtekintés, szerkesztés terén – ezekhez is hathatós segítséget ad a Microsoft Office Online és a Google Docs. A Chromebookokat egyszerű használni, ideálisak megosztáshoz. A Google Drive tárhely például védi a fájlokat, dokumentumokat, fotókat a felhőben. Ez hasznos, ha például eltulajdonítanák a Chromebookot.
Biztonság a kulcsa a Chromebook használatának. Automatikus frissítések, védelem az online támadások ellen, folyamatosan, nap mint nap.