TechAddikt Notebook Acer IFA 2016: itt a világ legvékonyabb notebookja, az Acer Swift 7

IFA 2016: itt a világ legvékonyabb notebookja, az Acer Swift 7

Sajtótájékoztató keretein belül hullt le a lepel az IFA-n, Berlinben az új Acer Swift sorozatról, mely ultravékony és pillekönnyű notebookokat takar.

acer-swift-7-ifa-2016-techaddikt

Akár négy változatban is elérhető a termék, Swift 7, Swift 5, Swift 3 és Swift 1 megközelítésekben. Mindegyik ultravékony modell Windows 10-et hordoz, és passzol szinte minden pénztárcához és életstílushoz.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk az új Swift sorozatot, amely egy komplett ultravékony laptop portfólió mindenkinek” – hangzott el a sajtóeseményen. “Az előlap és a középső rész a zászlóshajó Swift 7 esetében teljes alumínium kialakítást jelent, kevesebb, mint 1 centiméter vékonysággal, nagy teljesítménnyel a mindennapos termelékenységért.”

“Az Acer új Swift sorozatú notebookjai egy teljes értékű Windows 10 laptopot jelentenek a felhasználóknak, számtalan opcióval, olyanokkal, amelyekre mindenkinek szüksége van” – mondta Peter Han, a Microsoft nemzetközi OEM marketingvezetője. “Azok, akik egy modern, teljesítményorientált gépet keresnek, szolid árcédulával, megtalálhatják számításaikat a Swift notebookok és a Windows 10 ereje által, maximumra járatva a szórakozást, vagy a produktivitást” – tette hozzá.

Swift 7 sorozat – a világ legvékonyabb notebookja

Pehelykönnyű és ceruza vastagságú: a Swift 7 mindössze 1.1 kilogramm, 9.98 milliméter vékony, ezáltal a világ legvékonyabb notebookja jelenleg. Fekete-arany dupla színnel, elegáns küllemmel, valamint strapabíró teljesen alumínium tokozással áll a vásárlók rendelkezésére, Gorilla Glass képernyőfelülettel, 13.3 col képátlós FHD IPS kijelzőpanellel. Akár 9 óra akkumulátor-üzemidő is elérhető használat közben, úgyhogy ez a tökéletes megoldás azoknak, akik folyamatosan úton vannak.

Kicsi és gyors: mindezt a 7. generációs Intel Core i5 processzorok garantálják, mellé a 256GB gyors SSD-k, valamint az akár 8GB méretű memória is hathatós segítséget nyújt. A legújabb vezetéknélküli technológia (2×2 802.11ac MU-MIMO) révén akár háromszor gyorsabb kapcsolat jöhet létre a korábbiakhoz képest, míg a dual USB 3.1 Type-C portok gyors adatmozgatást, külső kijelző csatlakoztathatóságot, valamint külső töltési lehetőséget ígérnek. HD webkamera is integrálásra került, HDR képkészítési támogatással.

Swift 5 sorozat – modern opciók, súlytalanul

Mindössze 14.58 mm és 1.36 kilogramm: a Swift 5 14 colos FHD IPS kijelzővel rendelkezik egy 13-as keretben, tökély hordozhatóságot és felhasználói élményt nyújt. Több megkapó színben is elérhető, impresszív fémes felületek és gyémánt alakzatú formák kombinációjával.

A 7. generációs Intel Core processzorok kitűnően támogatják a gyors, 256 vagy 512GB-s SSD-k (SATA vagy PCIe) sebességét, akár 8GB memóriával és a legújabb vezetéknélküli technológiával. Erős, akár 13 órát egyhuzamban bíró akkumulátorral lett szerelve az eszköz, de rendelkezésre áll háttérvilágítású billentyűzet, USB 3.1 Type-C port, valamint érintésérzékeny kijelző ujjlenyomat-olvasóval.

Swift 3 sorozat – lenyűgöző tudás pénztárcabarát áron

17.95 milliméter vékonysággal és 1.5 kilogramm súllyal a Swift 3 igazi hódító. S akkor még nem beszéltünk az egyéni kialakítású alumínium tokozásról. Az eszköz 12 órát is kibír egyetlen töltéssel, rengeteg olyan kiegészítő opcióval rendelkezik, amelyek elősegítik a produktivitást, mobilitást és biztonságot.

A Swift 3 modellek 14 col képátlós HD vagy FHD IPS tükröződésmentes kijelzővel lettek szerelve, 6. és 7. generációs Intel Core processzorokkal, gyors, 512GB-s SSD-k és akár 8GB RAM társaságában érhetők el. Ehhez gyors, 2×2 MU-MIMO 802.11ac vezetéknélküli kapcsolódás is társul a gyors, stabil internet-hozzáférések érdekében.

Nélkülözhetetlen “kellék” az USB 3.1 Type-C aljzat, valamint a HD webkamera HDR támogatással. Végezetül pedig az opcionális háttérvilágítást kapott billentyűzet emelhető ki, nagy, 72 milliméteres touchpaddel párosítva.

A beépített ujjlenyomat-olvasó szkenner révén még nagyobb szintre emelhető a biztonság. Nem tart tovább 1 másodpercnél a beazonosítás, és rengeteg kellemetlenségtől megóvja az eszköz tulajdonosát.

Swift 1 sorozat – könnyed és pénztárcabarát

Pehelysúlyú és jó árazású ez a termék, ideális tanulóknak, vagy olyanoknak, akik alacsonyabb büdzsével rendelkeznek. A Swift 1 sorozat kiválóan hordozható, fel van vértezve számos hasznos kiegészítővel, tökéletes ár-érték aránya végett számíthat majd népszerűnek. Csak 17.9 milliméter vékony és 1.6 kilogramm, a burkolat szálcsiszolt fémes hatása miatt minimális az ujjnyomok általi szennyeződés, vagy a kisebb karcok ejtése. A bekapcsoló gomb körüli gyémánt hatású sarkok, valamint a touchpad dizájnja szintén növelik az eleganciát. Akár 12 órás akkumulátor üzemidővel a diákok akár az egész tanítás alatt használhatják gond nélkül, spórolva néhány extra órát estére, tanuláshoz vagy szörföléshez a neten. A Swift 1 sorozatú modellek 14 col képátlós HD kijelzőt kapnak, Intel Pentium vagy Celeron processzorokkal szereltek, 4GB memóriával rendelkeznek. A háttértárolók kapacitása 32, 64 vagy 128GB (eMMC).