TechAddikt Notebook Acer IFA 2019: Acer Swift 5, a világ jelenleg legkönnyebb, 14 hüvelykes notebookja

IFA 2019: Acer Swift 5, a világ jelenleg legkönnyebb, 14 hüvelykes notebookja

Az Acer bemutatta frissített, népszerű Swift ultrahordozható notebookját. Mindegyik modell a legújabb, 10. generációs Intel Core processzorokkal, valamint Windows 10 operációs rendszerrel vannak felvértezve.

Mindekori, menet közbeni teljesítményre lettek tervezve ezek az eszközök: az Acer Swift 5 és Swift 3 notebookok minden olyat tartalmaznak, ami egy ultrahordozható notebooknál elvárt. Kecses kialakítású tokozás, stílusos dizájn, masszív teljesítmény és akkumulátor-üzemidő. A célközönség a diákok és családok – az új Acer Aspire C all-in-one asztali PC-k mindegyike vékony, helytakarékos, elegáns stílusú, vékony kávákkal. Így a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki a vizuális élményekből.

“Folyamatosan azon törjük a fejünket, hogyan készítsük el a világ lekönnyebb 14 colos notebookját, ami mindig egyre jobb és jobb” – vélekedett James Lin, az Acer notebook üzletágának menedzsere. Így folytatta: “Az új Swift 5-be erőteljes grafikus lapkát, a legújabb processzorokat integráltuk, így a professzionális felhasználóknak nem kell többé kompromisszumot kötniük a hordozhatóság és teljesítmény terén.”

Acer Swift 5, a világ jelenleg legkönnyebb, 14 hüvelykes notebookja

A 14 colos Acer Swift 5 mindig is szegmensében a legkönyebb notebookként volt ismert. Olyan eszköz ez, melynek a burkolata tökéletes egyensúlyt képez a magnézium-lítium és magnézium-alumíniumötvözetek révén. A legújabb generáció mindössze 990 gramm, az új masszív és egyben csendes NVIDIA GeForce MX250 grafikus lapka pedig minden igényt kielégít. Mindemellett integrálásra került az Intel Iris Pro grafikus lapka is (választható mindkettő), az eszköz mégis 14.95 mm vékony. A kijelző-burkolat arány kedvező, 86.4 százalékos.

Akár 10. generációs Intel Core i7-1065G7 processzorral, maximálisan 512GB PCIe Gen 3×4 SSD háttértárral is beszerezhető a termék. A felhasználók erős teljesítményt kapnak brilliáns színminőséggel, mindezt a 14 col képátlós full HD IPS érintőkijelző által. A Swift 5 teljes funkciós USB3.1 Type-C aljzatokkal rendelkezik Thunderbolt 3 támogatással, kétsávos Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) rendszerrel, valamint Windwos Hello támogatás is elérhető az ujjlenyomat-olvasó révén.

Egyértelműen utazáshoz, professzionális felhasználásra lett tervezve – a Swift 5 pillekönnyű, mégis kimondottan erős laptop. Akár 12.5 órás akkumulátor-üzemidővel ideális a nappali és éjjeli folyamatos munkavégzéshez. A Swift 5 támogatja a gyorstöltést is, így akár 4.5 óra használat 30 percnyi töltéssel is elérhető. A felhasználók könnyedén be tudnak jelentkezni egyetlen érintéssel a beépített ujjlenyomat-olvasó segítségével a Windows Hello-n keresztül, egyszerűen és biztonságosan.

Acer Swift 3, a stílusos és hordozható erőgép

A stílusos és egyben pehelykönnyű Acer Swift 3 notebook 14 col képátlós full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A termék elérhető acélezüst és rózsaszín árnyalatokban is, a súly pedig mindössze 1.19 kilogramm. A Swift 3 rengeteg erőt rejt, annak ellenére, hogy csak 15.95 mm vékony a burkolata, és akár 10. generációs, legújabb Intel Core i7 1065G7 processzorokkal, Intel Iris Plus grafikával, és opcionális NVIDIA GeForce MX250 GPU-val is rendelhető. Mindezeken felül akár 512GB PCIe Gen 3×4 SSD is konfigurálható, 16GB LPDDR4 RAM, Thunderbolt 3 és duplasávos Intel Wi-Fi 6 társaságában. Így zökkenőmentes, sima és még évezhetőbb vezetéknélküli élményt kapunk. Az eszköz ultrahordozható, nagy teljesítménnyel bíró laptop, munkára és játékra egyaránt alkalmas kivitellel. Akár 12.5 órányi akkumulátor-üzemidő is rendelkezésre állhat, ráadásként 30 perces töltéssel 4 óra videólejátszás is elérhető.

Munkára és játékra tehát egyaránt alkalmas – a Swift 3 életre kelti a fotókat és a videókat, mindezt a 4.37 mm vékonyságú kijelzőn, melynek aránya a burkolathoz képest 84 százalékos. A laptop színkorrekciós technológiával is rendelkezik, Acer Color Intelligence és Acer ExaColor technológia került integrálásra.