TechAddikt Notebook Acer IFA 2019: új Acer Chromebook-portfólió, fókuszban a családok, a szórakoztatás és a...

IFA 2019: új Acer Chromebook-portfólió, fókuszban a családok, a szórakoztatás és a produktivitás

A mai napon, a next@acer globális sajtókonferencia keretein belül, a berlini IFA-n belül debütált négy új Acer Chromebook.

Ezek az eszközök teljesítményt, hordozhatóságot, és hosszú akkumulátor-üzemidőt garantálnak napjaink családjainak, diákjainak, valamint a kisebb vállalkozások vezetőinek. Mindezt egy Chromebookba sűrítve.

“Ma bemutatjuk négy új Chromebook modellünket, három méretben. Így a vásárlók ki tudják maguknak választani a tökéletes Acer Chromebookot megfelelő kijelző-mérettel, kiegészítőkkel és olyan technológiákkal, amelyek a legjobban passzolnak életsítlusukhoz” – fogalmazott James Lin, az Acer notebook üzletágának vezetője. Hozzátette: “A Chromebookok már túlmutatnak korábbi megközelítéseiken, ugyanakkor online jelenléttel, gyors és biztonságos munkavégzéssel bírnak. A felhasználók így könnyedén hozzáférhetnek alkalmazásaikhoz, így mindennapjaik egyszerűbbé válnak, legyen szó akár munkáról, vagy kikapcsolódásról.”

Két Chromebook nagy, tükröződésmentes kijelzővel a maximális produktivitásért

Az Acer két új Chromebookja nagy kijelzőivel felprögetik a produktivitást minden területen. Az új Acer Chromebook 315 (CB315-3H/3HT), valamint a Chromebook 314 (CB314-1H/1HT) mindegyike tökéletesen élvezhető használatot nyújt még nagyon világos, napsütötte környezetben is, köszönhetően a tükröződésmentes kijelzőknek, melyek révén éles, erőteljes szövegmegjelenítést kapunk, élethű, tiszta videólejátszással és fotómegjelenítéssel.

A Chromebook 315 hatalmas, 15.6 colos kijelzővel, míg a Chromebook 314 masszív 14 col képátlós kijelzővel rendelkezik. Mindkettő full HD 1920×1080 felbontást kapott, IPS technológiával és széles betekintési szögekkel, érintőképernyős és hagyományos képernyős kivitellel. Ezen modellek mindegyike új dizájnt kapott, vékony kávákkal, így a képmegjelenítés még optimálisabb.
Mindemellett a Chromebook 315 rendelkezik dedikált keypaddal, így remek eszköz lehetnpéldául kisebb vállalkozások tulajdonosai számára. Olyanoknak célszerű, akik egy biztonságos online rendszert szeretnének, így a pénzügyi tranzakciók, mint például a számlafizetések, számlakövetések remekül végezhetők.

Két kompakt 11.6 col képátlós Chromebook, melyek elhozzák a hordozhatóságot és a teljesítményt

A vásárlók olyan kompakt megoldást keresnek, mellyel az utazás, az iskolába járás, a hazamenetel – tehát minden, ami utazáshoz köthető – egyszerűbbé tehető. Az új 11.6 col képátlós Chromebookok tökéletesen alkalmasak erre, hiszen ha a méretet nézzük, mindkettő kisebb széltében és hosszában is, mint egy A4-es papírlap (210×297 mm).

A Chromebook Spin 311 (CP311-2H) forgatható 360 fokos dizájnt kapott, így a 11.6 colos HD érintőképernyő négy különböző módban használható: tablet, notebook, kijelző, sátor. Mindez lehetővé teszi például a család tagjai részére, hogy együtt élvezhessék a kicsi, 1.2 kilogramm súlyú eszköz kiváltságait, mely jól passzol szinte bármilyen környezetbe.

Mindezeken felül antimikrobiális Corning Gorilla Glass alapú az érintőkijelző, így optimális védettséget élvez az eszköz a karcok, külső behatások ellen. Az üvegfelület sokkal tisztább tud maradni, távol tartva a mikroorganizmusokat, így még biztonságosabb lehet a használat egy utazás során. Az Acer Chromebook Spin 311 opcionálisan vásárolható Wacom EMR Stylus-szal is, így egyszerűen készíthetnek skicceket, jegyzetelhetnek a felhasználók.

A Chromebook 311 ugyanazt a kompakt méretezést kapta, mint a forgatható kijelzős testvére, ugyanakkor itt tradicionális a notebook dizájn. Az eszköz mindössze 1.06 kilogrammot nyom, úgyhogy a hordozhatóság egyszerű, akár egy táskában, vagy hátizsákban is könnyedén elfér. A HD kijelző IPS technológiára épül, és hozzáférhető érintésérzékeny (CB311-9HT) és hagyományos (CB311-9H) változatokban is.

Rugalmas, gyors konnektivitás a perifériákkal és online is

Mind a négy új Acer Chromebook kettő USB 3.1 Type-C Gen 1 aljzatot tartalmaz – egyet-egyet mindkét oldalon. Így a Chromebookot a lehető legkényelmesebb szögből tölthetjük. A portok nyilvánvalóan használhatók még egyéb, külső eszközök töltésére is, gyors adatátvitel érhető el segítségükkel, valamint összeköthetjük a laptopot külső HD kijelzővel is. Mindezek mellett az új Chromebookok mindegyike két USB Type-C aljzattal, két USB 3.1 aljzattal rendelkezik, de találunk MicroSD kártyaolvasót is, így extra tárhelyet nyerhetünk.
Mindegyik új Chromebook előlapi HD webkamerával rendelkezik, így a videochat, valamint a Google Hangouts alkalmazás remekül használatba vehető. Az alakítható Chromebook Spin 311 kamerája 1080p videófolyam felvételére is képes.

Az eszközök Intel Gigabit WiFi-t kaptak, melyhez 802.11ac vezetéknélküli antenna párosul, 2×2 MU-MIMO technológiával a gyors és megbízható vezetéknélküli kapcsolat jegyében. Pluszban Bluetooth 5.0 is rendelkezésre áll, mely stabil kapcaolatot biztosít a perifériákkal.
Teljesítmény és hosszú akkumulátor üzemidő a mindennapos produktivitásért és élményért

Mind a négy Acer Chromebook egész napon át tartó teljesítménycentrikus rendelkezésre állást ígér. A felhasználók folyamatosan frissíthetik felületeiket, és naprakészek maradnak a social media, a munka, a tanulás, vagy akár a gyors online bevásárlások terén is. Mindehhez a dual-core Intel Celeron N4000, vagy a quad-core N4100 processzorok nyújtanak hathatós segítséget. A Chromebook 315 továbbá opcionálisan Intel Pentium Silver N5000 processzorral is elérhető lesz.

Az Acer Chromebook 315 akár 128GB eMMC háttértárral és akár 8GB dual-channel SDRAM-mal is rendelhető. A Chromebook 314 és Chromebook Spin 311 modellek akár 64GB eMMC háttértárral, illetve 8GB dual-channel SDRAM-mal rendelhető, míg a Chromebook 311 pluszban elérhető 32GB eMMC tárolóval, 4GB dual-channel SDRAM kíséretében.

Az Acer Chromebook vásárlók alapvetően igénylik, hogy az eszközük egész nap rendelkezésükre álljon, egészen estig, úgy, hogy ne kelljen addig feltölteni azt. A Chromebook 315 és a Chromebook 314 mindegyike egész napos akkumulátor-üzemidőt hordoz, ami akár 12.5 óra is lehet. A Chromebook Spin 311 és a Chromebook 311 akár 10 órás üzemidőre is képes egyetlen feltöltéssel, így a produktivitás egész napon át garantált.

Hűvös és csendes marad

Az új Acer Chromebookok ventilátormentes kialakítást kaptak, így teljesen csendesek maradnak működés közben. Így nem okoz gondot, ha egy családi szobában, könyvtárban, vagy egy kávézóban használjuk. Ráadásul nedvességálló kialakítást kapott a beépített touchpad, így még nagyobb védelmet élveznek az eszközök külső behatások ellen.

Egyszerű szállítani, kezelni, biztonságban tudni; Google Play támogatás
Az Acer Chromebookok többfelhasználós bejelentkezéseket, accountokat is képesek kezelni úgy, hogy közben az adatok biztonságban legyenek. A család tagjai meg tudnak mindent osztani egymással, úgy, hogy egyedi, saját accountjukra lépnek be, szeparálva egymástól projektjeiket és dolgaikat. Gmail accountok is társíthatók, az információk és adathalmazok mindig biztonságban maradnak, még akkor is, ha netán a Chromebookot eltulajdonítanák. A Google Drive-ba feltöltött fájlok folyamatos biztonságot és védelmet élveznek, a dokumentumok és fotók egyaránt biztonságban vannak a felhőben. A rendszer mindig felügyeli, hogy a legújabb alkalmazásverziók álljanak a felhasználók rendelkezésére. A ChromeOS révén a bootolási idő minimális, nem egészen 8 másodpercig tart. Folyamatos frissítést kapnak az eszközök, aminek köszönhetően védve vannak a folyamatosan változó online fenyegetésekkel szemben, mint a vírusok és malware-ek.

Az új Acer Chromebookok támogatják majd a Google Play-t is, így a családok egyaránt hozzáférhetnek az Android- és Chrome alapú alkalmazásokhoz a szórakoztatás, a játék, a tanulás, és sok egyéb témakör tekintetében.