TechAddikt Notebook Acer IFA 2019: bemutatták az Acer ConceptD notebook családot, NVIDIA Quadro grafikus kártyákkal

IFA 2019: bemutatták az Acer ConceptD notebook családot, NVIDIA Quadro grafikus kártyákkal

Az Acer bemutatta a ConceptD Pro szériás notebook családját NVIDIA Quadro GPU-kkal, 9. generációs Intel Core processzorokkal, csúcsteljesítményre kihegyezve és hosszú órákon át tartó használatra tervezve.

A Pro sorozat Windows 10 operációs rendszerrel szinte bármilyen erőforrásigényes követelménynek megfelel, tehát a VR, AI alapú alkalmazások, nagy adatfeldolgozást igénylő programok gond nélkül futtathatók. A ConceptD időtálló dizájnját a háttérmegvilágításos billentyűzet teszi teljessé, professzionális stílust kölcsönözve.

Az új ConceptD monitor (CM2241W) szintén bejelentésre került, így teljessé téve az Acer PANTONE monitorjait alapvetően az alkotótevékenységet végzők számára.

Az RTX STUDIO laptop program részeként a ConceptD Pro sorozatú laptopok az első olyan termékek, amelyek RTX GPU-val lettek szerelve, valós idejű ray-tracinggel, és fejlett AI képességekkel lettek felvértezve.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre bemutathatjuk az NVIDIA Quadro GPU opciókat a kreatív PC portfóliónkban is, melyet alapvetően alkotótevékenységet végzők számára fejlesztettünk” – mondta Jerry Kao, az Acer egyik első embere. Így folytatta gondolatait: “A 9. Generációs Intel Core processzorok erejével kombinálva ezek az erős igáslovak segítenek az alkotóknak abban, hogy igazi alkotók maradhassanak, akár az irodában, akár útközben.”

“Legyen szó complex 3D animációk gyártásáról, magas felbontású videó szerkesztéséről, vagy akár egy vitruálisan bejárható épület-tervrajzról, az Acer vásárlók a lehető legjobb munkavégzést tudják véghez vinni, bárhol is legyenek éppen” – vélte Bob Pette, az NVIDIA professzionális vizualizációért felelős elnöke. Hozzátette: “Mivel muszáj masszív számítási teljesítményt produkálni a magas szintű feladatok elvégzéséhez, ezért a Qudaro RTX GPU-knál jobbat el sem lehetne képzelni ezekbe az eszközökbe.”

ConceptD 9 Pro – erőre és közös munkavégzésre hangolva

A ConceptD 9 Pro jelenti a Pro sorozat csúcsát. Ez egy innovatív alkotásra kihegyezett notebook, melyben egyebek mellett az Acer CNC-megmunkálással készülő Ezel Aero Hinge zsanérrendszer is nagy szerepet játszik. Így lehetővé válik, hogy a 17.3 col képátlós 4K 3840×2160 felbontású kijelző kihajtható legyen, ezáltal is segítve a közös munkavégzési folyamatokat. A kijelző PANTONE védjegyzett, s az Adobe RGB színpalettát 100 százalékban képes lefedni Delta E <1 színhűséggel.

A ConceptD 9 Pro akár 9. Generációs Intel Core i9 processzorokkal is választható, így prémium, sokrétű teljesítményt kapunk. Ehhez ha hozzávesszük az NVIDIA Quadro RTX 5000 grafikát, AI mélytanulással, nem meglepő, hogy a magas teljesítményt megkövetelő mérnöki szintű szimulációk, animációgyártáshoz szükséges felületek igényeit messzemenően ki tudja elégíteni, rugalmasság és teljes kompatibilitás kíséretében.

A ConceptD Pro-hoz Wacom EMR stylus ceruza is tartozik, amely mágnesesen rögzíthető hozzá. A ceruza páratlan használatot és könnyed irányítást tesz lehetővé, mindezt 4096 szintű nyomásérzékenységgel. Természetesen van mód szkeccsek és rajzok készítésére is, a felhasználók jegyzeteket készíthetnek egyebek mellett, így segítve a munkavégzés lefolyását. ConceptD 7 Pro – erő és rugalmasság, pehelykönnyű kivitel Az Acer ConceptD 7 Pro 15.6 col képátlós 4K kijelzővel érkezik.

Az eszköz erőteljes teljesítményt nyújt, elsősorban az úton lévők igényeihez lett fejlesztve. Mindösszesen 17.9 mm vékony, ehhez csak 2.1 kg súly párosul. A kecses dizájn a tökéletes egyensúlyt jelenti azok számára, akik egyszerre keresnek teljesítményorientált és jó hordozhatóságú notebookot. A 9. generációs Intel Core i7 processzor fejlett számítási feladatokra lett hangolva, míg a masszív NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU opció ideális tudósok, szoftverfejlesztők, mérnökök és professzionális dizájnstúdiók részére – mindazok számára tehát, akik erőt, rugalmasságot, kompatibilitást igényelnek minden hitelesített professzionális szoftverapplikációhoz.

Mindemellett a ConceptD paletta felhasználóbarát UI-t is tartalmaz, mely révén gyors beállításokat lehet eszközölni a színprofilok és a rendszeropciók közt.

ConceptD 5 Pro – prémium termelékenység menet közben is

15.6 és 17.3 col képátlóval, IPS alapú kijelzőkkel, lenyűgöző 4K felbontással érkezik az új ConceptD 5 sorozat. Ezek a termékek kitűnően alkalmasak kompex CAD tervezéshez, animációk készítéséhez, szimulációs munkafolyamatok futtatásához.

Akár 9. generációs Intel Core i7 processzorokkal és akár NVIDIA Quadro RTX 3000 grafikus maggal remek társai lehetnek építészeknek, 3D animátoroknak, speciális effektgyártóknak, és/vagy kisebb dizájnstúdióknak. A prémium fémburkolatnak köszönhetően egyértelmű a stressztűrés és az ellenállóképesség, a PANTONE kijelző pedig egyértelműen az alkotótevékenységet végzők számára jelent jó alternatívát. Ugyanis a kijelző széles spektrumú színpalettával, 100 százalékos lefedettségű Adobe RGB-vel rendelkezik.

ConceptD 3 Pro – csendes, ugyanakkor magas teljesítményt nyújt

A leginkább univerzális ConceptD széria-tag a ConceptD 3 Pro egyértelműen. Ez a notebook kitűnően passzol fotográfusokhoz, ipari tervező hallgatókhoz, belsőépítészekhez, grafikus tervezőkhöz, de ugyanúgy megtalálhatják számításaikat vele például a közösségi médiában ténykedők, mint a YouTuber streamelők. A ConceptD 3 Pro akár 9. generációs Intel Core i7 processzorokkal, valamint NVIDIA Quadro T1000 grafikuskártyával is hozzáférhető, így a felhasználóknak lehetőségük nyílik igényeik szerinti médiatevékenység lebonyolítására, mindezt halk, 40dB-s hangszint mellett.

A még egyszerűbb és biztonságosabb használat jegyében a beépített ujjlenyomat-olvasó segítségével, a Windows Hello-n keresztül férhetnek hozzá gépükhöz. ConceptD 5 és ConceptD 3 – precíz és erőteljes Időtálló dizájn jellemzi a frissített ConceotD 5 és ConceptD 3 notebookokat. Mindkét esetben akár 9. generációs Intel Core i7 processzorok segítik annak a teljesítménynek az elérését, amelyre mindig szükség lehet; ráadásul a termék 15- és 17 colos kijelzőkkel is hozzáférhető.

NVIDIA GeForce GTX 2060 GPU-kkal lettek szerelve ezek a notebookok, így egyízben megkapjuk az erőteljes hátteret és a mobilitást is. A ConceptD 3 csodásan letisztult külsővel rendelkezik, opcionálisan teljesen fehér kivitelben is hozzáférhető. A munkavégzés rendkívül csendes, így a felhasználók kizárólag a feladatvégzésre tudnak koncentrálni.

Az NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU is bőségesen elegendő teljesítményt nyújt, így utazás közben is megfelelő tempóval és hatékonysággal lehet dolgozni. Új ConceotD monitor – CM2241W Az új, CM2241W kódjelű ConceptD monitor stílusos asztali periféria, amely ideális azoknak a felhasznűlóknak, akiknek szükségük van külső kijelzőhöz munkaállomásukhoz. Attraktív és vékony burkolattal lett ellátva az eszköz, tökéletes színhűséggel, 99 százalékos Adobe RGB színpaletta-lefedettséggel, 75 Hz képfrissítési rátával.