TechAddikt Hardver Acer IFA 2019: új Acer Nitro XV3 sorozatú monitorok, kiemelt szintű gyorsasággal és...

IFA 2019: új Acer Nitro XV3 sorozatú monitorok, kiemelt szintű gyorsasággal és reakcióidővel

Az Acer ma bejelentette új sorozatú Nitro gaming monitorait, melyek a játékokat szinte teljesen életre keltik.

Az új Acer Nitro XV3 sorozat négy új monitort hordoz, olyan gamerek számára tervezve, akik extrém magas képfrissítési rátára, nagy felbontásra vágynak, casual játékmenet mellett, elfogadható árazással.

Az új Nitro monitorok NVIDIA G-SYNC kompatibilisek, valamint variálható frissítési rátával (VRR) rendelkeznek. Alapbeállításként csatlakoztathatjuk a monitorokat NVIDIA GeForce GTX 10xx, valamint RTX 20xx sorozatú kártyákhoz, melyek támogatják a dinamikus frissítésrátákat, ezáltal máris biztosított az elmosódás- és lagmentes képmegjelenítés. Ezek az új IPS monitorok Adaptive-Sync technológiát is kaptak, melyek lehetővé teszik a gamerek számára a magas felbontású játékélményt, valamint az 1ms válaszidőt is; a Visual Response Boost (VRB) pedig a sima, szemkönnyezés-mentes játékélményt garantálja.

A Nitro XV3 szériás modellek az Acer legújabb Agile-Splendor technológiáját is megkapták, amely által a kijelzőpanelek optimalizálásra kerülnek, valamint 99 százalékos sRGB széles terjedelmű színpalettát is kapunk. A DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkező monitorok ultragyors válaszidővel, akár 1ms VRB-vel vannak felvértezve, amely elmosódásmentes képalkotást, fenomenális színreprodukciót és még realisztikusabb természetes megjelenítést adnak. Akár 240Hz képfrissítés is elérhető, ennek révén a gamerek számára lehetőség nyílik még nagyszerűbb, folyékony vizuális élmény mellett élvezni a kristálytiszta grafikát.

Az Acer Nitro gaming monitorok négy konfigurációban érhetők el; két 27 col, illetve két 24.5 col képátlós verzióban:


● Acer Nitro XV273U S 27 col WQHD 165Hz
● Acer Nitro XV273 X 27 col Full HD 240Hz
● Acer Nitro XV253Q X 24.5 col Full HD 240Hz
● Acer Nitro XV253Q P 24.5 col
● Full HD 144Hz

Mindegyik monitor tartalmazza az Acer Game Mode-ot, 8 kijelző-presetet a megjelenítés optimalizálása érdekében, különböző profilokkal: Action, Racing, Sport, User, Standard, ECO, Graphic és Movie módok állnak rendelkezésre. Ez a remek kiegészítő egyszerűen elérhető hotkey segítségével, vagy az OSD beállítások menüből.

A beépített black boost által a gamerek 11 feketeszint-opcióból választhatnak, optimalizálva a vizuális élményt, valamint magát a játékmenetet is jelentősen megkönnyítve: könnyebb feldedezni az ellenséges osztagokat, fedezékbe is egyszerűbb bújni, vagy akár könnyebb észrevenni és beirányozni a versenypálya masszív kanyarjait.

Az Acer VisionCare tartalmazza a Flickerless, a BlueLightShield, a ComfyView technológiákat, általuk még komfortosabb a játék még hosszabb periódusokon keresztül is. Az Acer Nitro XV3 sorozat ergonómikus dizájnt kapott, 20 fokban dönthető- és állítható felső résszel. A gamerek egyértelműen így megtalálhatják minden esetben a legmegfelelőbb szögeket, pozíciókat. A monitorok gyorsan szétszedhetők, így akár pillanatok alatt a falra is szerelhetőek a VESA szabványtámogatás segítségével.