TechAddikt Mobileszköz Acer Kifejezetten oktatáshoz ajánlja új Iconia Tab 10 táblagépét az Acer

Kifejezetten oktatáshoz ajánlja új Iconia Tab 10 táblagépét az Acer

Táblagép oktatáshoz: az Acer megalkotta a legújabb Acer Iconia Tab 10-et Android alapokon, kifejezetten a diákok igényeihez igazítva és tanuláshoz kifejlesztve.

acer_iconia_tab_10_techaddikt

Mindezt úgy, hogy a tanárok kezébe párhuzamosan gazdag oktatási eszköztárat ad, számtalan lehetőséget kínálva az osztály- és előadótermek számára. Az Acer Iconia Tab 10 tehát egyértelműen az osztály- és előadótermi környezet számára került kifejlesztésre. Az ellenálló, kényelmesen kezelhető, 10 col képátlós full HD Gorilla Glass 4 felületű kijelző maszatolódás elleni bevonatot is tartalmaz, még élvezhetőbbé téve a tanulást.

“Technológiánkkal közelebb visszük a táblagép fogalmát az osztály- és előadótermek környezetéhez, olyan iskolák tekintetében, ahol konkrétan egyszerűen használható, strapabíró, jól kezelhető és pénztárcabarát mobileszközökre mutatkozik igény” – fejtette ki Maverick Shih, az Acer BYOC és táblagép üzletágának elnöke. “Az Acer Iconia Tab 10 kíváló oktatáshoz, legújabb technológiánk alkalmazásával kisebbfajta mobil laborrá változik az eszköz. Az ellenálló dizájn, a full HD kijelző és az összes interaktív kiegészítő mind-mind abban segítenek, hogy a tanulás még kreatívabb legyen, és közös tevékenységre ösztönözzön” – tette hozzá Shih.

Egyszerű kezelhetőség mindenki számára

Az Iconia Tab 10 Google Education-barát, 5.0-ás Android OS-t futtat, és szinkronizálható a Google Education termékekkel. Továbbá NFC technológiát is hordoz, így a tabletek egyszerűen szinkronizálhatók egymással, egyszerű hozzáférés lehetősége is biztosított a Google Play for Education oladalakhoz, elérve ezzel számtalan oktatási segédanyagot, videókat, könyveket és applikációkat.

A web-alapú Google Management Console lehetővé teszi, hogy menedzselhető legyen egy időben több táblagép. Így az iskolai IT staff központilag tudja irányítani az eszközöket, közvetlen távoli hozzáféréssel és egyebekkel. Egyébként a tanárok és iskolai adminisztrátorok rengeteg funkciót alkalmazhatnak, férhetnek hozzá ezekhez, például létrehozhatnak csoportokat, applikációkat indíthatnak.

Ellenálló dizájn, oktatást elősegítő eszközökkel

Az Acer Iconia Tab 10 egy masszív, erős igénybevételnek is ellenálló eszköz – igazán az oktatási környezethez tervezték. A megerősített előlapi rész ellenálló, míg a hátlap hasonló paraméterekkel bír. Továbbá a csúszásmentes, textúrázott szélek komfortos tartást/fogást eredményeznek, segítve ezzel is a tanulók munkáját.

A 10.1 képátlós kijelző méginkább ellenálló, hiszen Gorilla Glass 4 felületet tartalmaz, sérülések és karcok ellen hatásos. A maszatolódásmentes bevonat által a képernyő tisztán tartható. A 10.1 colos, 1920×1200 képpont felbontású full HD panel Zero Air Gap technológiával is fel lett vértezve, jobb fényerejű képmegjelenítés céljából elsősorban, de a direkt napsütésben való használat is mérföldekkel jobb látványvilágot eredményez. Olvasómódba kapcsolva pedig csökken az ultraibolya-sugárzás, így a szem fáradásának mértéke 60 százalékkal csökken.

Az Iconia Tab 10 ellenálló, könnyű és jól hordozható. Így a felhasználó egyaránt használhatja osztály- és előadótermi, valamint kültéri aktivitásokhoz. Az eszköz súlya mindössze 540 gramm, a méretek: 260 x 176 x 9.7 milliméter.

Az új táblagéphez hozzá tartozik még az Acer Precision Plus technológia is, mely a még jobban variálható tartalomkészítést segíti. E technológiával az Acer érintőszenzorai két és félszer érzékenyebbek, mint a hasonló generációs érintőpanelek, ezáltal a diákok könnyebben használhatják az eszközt írásra, rajzolásra.

Az Iconia Tab 10 fentiek mellett fel lett szerelve az Acer Iconia Suite-tal is, ez egy kreatív, érintéscentrikus eszköztár, mely leegyszerűsíti a tanulók irányába a feladatvégzést és gyors hozzáférést nyújt a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz, intuitív érintés-gesztúrákkal. Hasznos app például az EZ Note jegyzettömb, az EZ Snap képkészítő, valamint a gesztúrára alapuló alvó állapot megszüntető EZ WakeUp; valamitn az EZ Gadget widget, mely gyors és azonnali hozzáférést biztosít az eszköztárhoz.

Acer Iconia Tab 10 egy teljes iskolai naphoz

Az Acer Iconia Tab akár 6.5 órás akkumulátor-üzemidőt garantálhat, így a diákok egész nap használhatják az eszközt. Az Intel Atom quadcore processzorral szerelt táblagép ideális a multitask alapú feladatvégzéshez. Az új termék 2 GB DDR3 RAM-mal szerelt, ehhez 16, 32 vagy 64 GB-s fedélzeti háttértár is jár. A tablet ideális megosztásokhoz (video, képek, stb.), valamint egyéb külső perifériák is csatlakoztathatóak, gond nélkül az USB 2.0 portnak köszönhetően. Van persze NFC és Bluetooth 4.0 is, így még komplexebb lehet a felhasználás. Az SD kártyaolvasó akár 64 GB kapacitású memóriakártyát is kezel.