TechAddikt Notebook Acer next@acer 2019, New York: Acer TravelMate P614-51 – a notebook hosszú akkumulátor-üzemidővel,...

next@acer 2019, New York: Acer TravelMate P614-51 – a notebook hosszú akkumulátor-üzemidővel, mellé ultravékony és strapabíró

Az Acer bemutatta New York-ban az új TravelMate P614-51 notebookot, amely vékony, könnyű, és strapabíró; kereskedelmi felhasználásra tervezett sorozat tagja.

Az eszközt professzionális felhasználóknak ajánlja a gyártó, olyanoknak, akik gyakran utaznak, vagy külső helyszíneken végzik munkájukat. Robosztus és erőteljes, hosszú akkumulátor-üzemidővel – pontosan arra lett fejlesztve, hogy utazás közben használjuk, és bírja a keményebb használati körülményeket is.

A TravelMate P614-51 prémium minőségű magnézium-alumínium burkolatot kapott. Ez az ötvözet erősebb, mint a hagyományos alumínium, viszont ugyanolyan vékony és könnyű súlyú. Így nem meglepő, hogy az ilyen ötvözetekből készült laptopok – mint a TravelMate P614-51 is – ugyanolyan vékonyak és pillesúlyúak. A súly egyébként mindössze 1.1 kilogramm, és 16.6 mm vékony.

Kimondottan egyszerű a szállítása, ha úton van felhasználója. Akár 20 óra akkumulátor-üzemidővel a professzionális felhasználók meg tudják tartani produktivitásukat akár nemzetközi repülőjáratokon is, vagy két napon keresztül tudják használni az eszközt úgy, hogy ne kelljen tölteni. Ez a magas teljesítményű notebook mindezeken felül kevesebb, mint 45 perc alatt 50 százalék fölé tölthető.

Az új notebookok erőteljesek, hiszen akár 8. generációs Intel Core i7 processzorokkal is megvásárolhatók, akár 24 GB DDR4 memóriával, akár NVIDIA GeForce MX250 grafikával, és akár 1 TB Gen3 x4 PCIe SSD-vel társítva (NVMe technológiát használva). Így a terjedelmesebb spreadsheetek, prezentációk és videók is könnyedén kezelhetők. A TravelMate P614-51 által könnyű a közös munka és a tartalom megosztása, ugyanis 180 fokban forgatható kijelzővel rendelkezik.

„Nagyon izgatottak vagyunk, mivel a professzionális felhasználóknak most elhozzuk a vékonyabb és könnyebb TravelMate P6 sorozatot, kivételes akkumulátor-üzemidővel” – mondta James Lin, az Acer kereskedelmi- és átalakítható notebook üzletágának első embere. Így folytatta: “Bízunk benne, hogy méltányolják majd az akár 2 napos munkavégzés lehetőségét a gépekkel, úgy, hogy nem kell újratölteni azokat ez idő alatt, miközben ezek a notebookok még ellenállóbb burkolatot, és fokozott védelmet kaptak.”

A TravelMate P614-51 14 col képátlós FHD 1920×1080 felbontású IPS kijelzője élethű, dinamikus színpalettát nyújt, 170 fokos betekintési szögekkel. Teljes méretű, háttérvilágítással felvértezett billentyűzete komfortos gépelést biztosít, és lehetővé teszi az úton lévőknek, hogy mostoha fényviszonyok közt is – például egy repülő fedélzetén, vagy egy vonaton – optimálisan tudjanak dolgozni. Az eszköz Corning Gorilla Glass NBT alapú touchpadje jól ellenáll a külső behatásoknak és sérüléselnek, miközben precíz gesztúravezérlést és irányítást kínál. Hagyományos kialakításhoz hasonlítva a Corning Gorilla Glass erősebb, ellenállóbb a karcok révén, és egyszerűbb tisztítani is.

A Skype for Business-hitelesített TravelMate P614-51 garantálja, hogy a videokonferenciák levezényléséhez kristálytiszta hang párosul a négy beépített mikrofonnak köszönhetően. A felhasználók igénybe vehetik a Cortana digitális személyi asszisztenst, s hangüzeneteket küldhetnek úgy, hogy a dolgaik rendszerezettek maradnak, valamint távoli irányítást is eszközölhetnek.

Kemény használatra felkészítve

A TravelMate P614-51 úgy lett kialakítva, hogy remekül ellenálljon a reptéri ellenőrzések által számba vehető sérülések veszélyének, az esetleges véletlen leejtéseknek, vagy bármilyen kisebb balesetnek. Az eszköz felépítése és anyaghasználata a MIL-STD 810G U.S. katonai szabványnak megfelelően lett kialakítva, számos stresszteszten ment keresztül a végleges megjelenés előtt. Egyebek mellett olyan tesztek ezek, mint például 26 egymás utáni leejtés több, mint 1 méter magasságból. Persze egyéb tesztek is készültek, mint például eső, páratartalom, és extrém hőfok-tűrőképesség-próbák.

Erőteljes biztonság

Annak érdekében, hogy az adatokat biztonságban tudhassák a cégek, távoli kezelést-riányítást is választanak sok esetben. Az új termékek mind Windows 10 Pro-ra lettek oprimalizálva, a TravelMate P614-51 erőteljes biztonsági megoldásokat kínál, magas szinten védve az adatokat. A felhasználók a Windows Hello-n keresztül, ujjlenyomat-olvasó használatával tudnak belépni a bekapcsológomb segítségével, de akár az IR webkamera is bevethető, biometrikus arcfelismerés opcióval. Mindkét metódus kizárja a jelszavak, jelszóemlékeztetők használatát, azok biztonsági réseit, azaz illegális használatukat. Amikor a webkamera nincs használatban, a redőny zárt állapotban van, ez tovább erősíti a biztonságot. Integrált TPM-jének (Trusted Platform Module) köszönhetően hardveres alapú védelmet kapunk a jelszavakhoz és azonosítókulcsokhoz egyaránt. Az előtelepített Acer ProShield számos további biztonsági megoldást hordoz, míg az Acer Office Management lehetővé teszi IT szakembereknek, hogy külön biztonsági protokollokat hozhassanak létre, egy felületen.

Teljes körű kapcsolódás-lefedettség

A professzionális felhasználóknak megbízható, gyors sebességű vezetéknélküli kapcsolatra van szükségük, eSim 4G LTE-vel, 2×2 MU-MIMO technológiával. Mindezt megkapják a termékek esetében, ráadásul a Thunderbolt 3 remek adatátvitelt ígér, akár 40GBs sebességgel USB Type-C eszközökkel. A felhasználók USB 3.1 Gen 2 Type-C porton át csatlakoztathatnak Thunderbolt 3 eszközöket, így négyszer gyorsabb adatátvitelt kapnak, megkétszerezve a videóátvitelt akár 8K kijelzőkre is. Az eszközök tartalmaznak még MicroSD kártya- és smart card olvasókat is.