TechAddikt Notebook Acer next@acer 2019, New York: kettő új strapabíró Acer Chromebook

next@acer 2019, New York: kettő új strapabíró Acer Chromebook

Az Acer bemutatta két új prémium Chromebookját, az Acer Chromebook 715-öt és a Chromebook 714-et, azzal a céllal, hogy segítse a Chrome Enterprise szolgáltatásokat a még biztonságosabb és hatékonyabb felhő alapú munkával.

Mindkét Chromebook OS védelemmel lett ellátva, ráadásul a teljesen aluminium burkolat az amerikai hadseregnél is alkalmazott (U.S. MIL-STD 810G) szabványt hordozza. Mindemellett ujjlenyomat-olvasó is beépítésre került, és rendelkeznek Citrix-Ready tanúsítvánnyal is.
Továbbá mindkét új Acer Chromebook kiemelt produktivitást biztosít a felhőben dolgozók számára, így a munka még hatékonyabbá tehető. Ehhez nagyban hozzájárul a full HD kijelzők megléte, az akár 8. Generációs Intel Core processzorok a kivételes mobil teljesítmény érdekében vannak jelen; sőt, akár 12 órás akkumulátor-üzemidőt is kaphatunk.

“Prémium, magas fokon ellenálló burkolat, integrált ujjlenyomat-olvasó: a legújabb Acer Chromebookok kiemelt biztonsággal és megbízhatósággal egészítik ki a Chrome OS Chrome Enterprise-ra kihegyezett képességeit” – fogalmazott James Lin, az Acer kereskedelmi- és átalakítható notebook üzletágának első embere. Hozzátette: “A felhasználók – legyenek irodai dolgozók, kisvállalkozások munkatársai, vagy épp diákok, tanárok – alapvetően egy olyan megbízható, erőteljes PC-t akarnak, mellyel biztonságban tudhatják adataikat, hatékonyan dolgozhatnak, és mellé még nagyszerű külsővel is rendelkezik. Ezek az új Acer Chromebookok pont ilyenek.”

Prémium védelem: ellenálló aluminium dizájn, ujjlenyomat-olvasó

Az új Acer Chromebook 715 és Chromebook 714 mindegyike ellenálló, teljesen alumínium kialakítást kapott, mely révén nagyszerűen mutatnak egy irodai asztalon, de ugyanolyan remekül teljesítenek szolgálatot irodán kívül is, akár menet közben például egy üzleti hívás esetében. Az újragondolt küllem katonai szintű strapabíró ötvözetet rejt, és akár 122 centiméteres magasságból történő leejtés esetén sem kell aggódnunk, hogy komolyabb baj történik – ráadásul akár 60 kilogrammos nyomásnak is ellenáll. A speciális alumíniumötvözet remekül viseli a napi használatot, ugyanakkor a modern kinézet kifejezetten meggyőző.

A Corning Gorilla Glass alapú touchpad kifinomult kezelést tesz lehetővé, könnyed navigálást az alkalmazásokban és a projektek terén. Pluszban a touchpad támogatja a click-anywhere funkciót is, valamint karc- és cseppálló.

A Chromebook 715 és 714 az iparág első olyan Chromebookjai, amelyek integrált ujjlenyomat-olvasóval rendelkeznek, közvetlenül a billentyűzet mellett. A használat így ideális osztott környezetkben, például ha egyszerre több munkatárs dolgozik ugyanazon a projekten.
Acer Chromebook 715 – az első Chromebook numerikus billentyűzettel
Az új Chromebook 715 az első olyan Chromebook a piacon, amely dedikált numerikus billentyűzetet kapott. A nagy kijelzőhöz remekül illik a billentyűzet, ahol bőségesen efér a keypad, így a felhőben dolgozók kitűnően tudnak kereskedelmi, könyvelési, számviteli feladatokat is végezni. Az Acer Chromebook 715 háttérvilágítással felruházott billentyűzettel rendelkezik, így a produktivitás akár alacsony fényviszonyok mellett is kivitelezhető.

A 15.6 col képátlós IPS kijelző lehetővé teszi, hogy egyszerre több applikációt is futtathassunk, méghozzá éles, 1920×1080 képpontos felbontás mellett. Az Acer Chromebook 715 érintőkijelzővel és sztenderd kijelzőopciókkal érkezik.

Acer Chromebook 714: 14 colos kijelzővel

Tökéletesen dolgozhatunk a Chromebook 714 segítségével bárhonnan, bármikor, köszönhetően a 14 col képátlós kijelzőnek. A vékony kávák 6.18 milliméteresek, így ténylegesen a vibráló, élénk színekre tudunk koncentrálni. Csakúgy, mint a Chromebook 715, a Chromebook 714 is IPS technológiát kapott, érintőkijelzővel is rendelhető.
Egész napra elegendő akkumulátor-üzemidő
Az új Chromebook 714 és 715 iparágelső akkumulátor-üzemidőt garantál, akár 12 órán át. Így az eszközöket egész napos munkavégzésre is használhatjuk, akár útközben is, vagy irodai környezetben. Mindkét modellhez több processzor is választható, mint például a 8. Generációs Intel i5-8250U és a Core i3-8130U, de az Intel Celeron és az Intel Pentium Gold is elérhetőek.

Kapcsolatban maradni

Az új Acer Chromebookok USB 3.1 Type-C porttal is rendelkeznek, mindegyik oldalukon. Így egyszerű a külső eszközökkel történő összekapcsolás, s azok töltése is. A portok használhatók gyors adatátvitelhez, külső kijelző csatlakoztatásához, valamint egyéb külső eszközök hatékony és gyors feltöltéséhez. Ezek mellett mindkét új Chromebook rendelkezik USB 3.0 portokkal és MicroSD kártyaolvasóval is.

Az Acer Chromebook 715 és Chromebook 714 gyors és stabil dual band Wireless-AC 802.11ac/a/b/g/n 2×2 kapcsolattal rendelkeznek, míg a Bluetooth 4.2 masszív kapcsolódást biztosít a perifériák felé.