TechAddikt Notebook Acer Felhőre tervezve: bemutatkozik a Windows 10 alapú Acer Aspire One Cloudbook

Felhőre tervezve: bemutatkozik a Windows 10 alapú Acer Aspire One Cloudbook

Újdonság: az Acer felhő alapú szolgáltatások igénybevételére optimalizált eszközt mutatott be az Acer Aspire One Cloudbook 11 és 14 személyében. A jó hordozhatóságú termékek mindegyike Windows 10 operációs rendszerrel ellátott, 802.11ac vezetékmentes technológiát hordoznak, és a legújabb Intel mobil processzorokkal szerelték fel azokat.

acer_aspire_one_cloudbook_windows_10_techaddikt

Az Acer elmondása szerint az Acer Aspire One Cloudbook széria a tökéletes megoldás azoknak, akik online orientált és hordozható notebookot keresnek teljes Windows élménnyel megspékelve. Felhő alapú szolgáltatásokkal, mint például a Microsoft Office 365, az OneDrive, az Acer BYOC (Build Your Own Cloud) kecsegtetnek a notebookok, azért, hogy a felhasználók megtalálják számításaikat.

Az új Acer Cloudbook sorozat kecses, sokoldalú eszközt jelent. Új funkcionalitást pedig maga a friss Windows 10 kínál, egyetemben a Microsoft szolgáltatásaival, mint például a feljebb említett Office 365 és az OneDrive.

Felhőre tervezve

Az Acer Aspire One Cloudbook 11 és 14 1 éves Office 365 Personal hozzáféréssel érkezik, és akár 1 TB OneDrive tárhelyet is kaphatunk mellé. Az Acer felhőszolgáltatása is elérhető az abApps segítségével (abPhoto, abMusic, abDocs, abFiles), lehetővé téve ezzel a végfelhasználók számára, hogy teljes biztonságban szinkronizálhassák fájljaikat és dokumentumaikat saját személyes felhőjükkel. A termék dupla digitalis mikrofonjai fejlett technológiájuk révén zajszűrő opcióval is rendelkeznek, így minden egyes online hívás kristálytiszta lehet – mindezt jól egészíti ki a Cortana, a Microsoft digitalis asszisztense.

Tökéletes használat útközben is

A fejlett hordozhatóságot garantáló Acer Aspire One Cloudbook sorozatban mindent egybegyúrtak, ami szükséges egy csodás, tiszta küllemhez, valamint a ventilatormentes kialakás sem elhanyagolható. A külalak tehát magáért beszél, 17.9 milliméter vastagsága meggyőző. A 11 colos modell mindössze 1.15 kilogramm, a 14 colos verzió 1.6 kilogramm – a pehelysúly is egyértelmű, mely által ténylegesen jól hozható-vihető mindkét Acer Cloudbook.

Ténylegesen mély benyomást keltő küllemmel találkozhatunk az Acer Cloudbook-ok kapcsán, textil mintázattal, jó fogással, strapabíró felületekkel. Teljes méretű HDMI aljzat, USB 3.0 és 2.0 kapcsolódás, továbbá SD kártya bemenetek is találhatók az eszközökön, így alapvetően minden olyan csatlakoztatás támogatott, melyre szükség lehet a hétköznapokban. A teljes mérettel rendelkező billentyűzet kényelmes gépelést tesz lehetővé, a nagy touchpad segítségével pedig teljes mértékben kiaknázhatók a Windows 10 opciói.

Az Acer Aspire One Cloudbook 11 és 14 a legújabb vezetékmentes 802.11 vezetékmentes technológiát alkalmazzák, háromszor gyorsabb kapcsolati sebességet garantálva, mint eddig. Az eMMC konfigurációk akár 64 GB tárhelyet is biztosítanak a munkához és játékhoz egyaránt. A notebookok a legfrissebb Intel Celeron mobil processzorokkal lettek felvértezve, mellé 2 GB DDR3Lrendszermemóriával, 1366×768 16:9 arányú HD LED kijelzőkkel.