TechAddikt Notebook Acer Kategóriájában pillanatnyilag a leggyorsabb az Acer Chromebook 14

Kategóriájában pillanatnyilag a leggyorsabb az Acer Chromebook 14

Már hivatalos: az Acer bemutatta az új Chromebook 14-et, alapvetően munkavégzésre kihegyezve.

acer-chromebook-14-techaddikt

Ez az eszköz jelenleg a leggyorsabb 14 colos Chromebook, ellenálló kialakítással, akár kormányzati célokra, vagy egyéb munkaterületekre. Az Acer Chromebook 14 6. generációs Intel Core processzorokkal kerül forgalomba, akár 12 órás akkumulátor üzemidővel. Ez tehát jelenleg a világ leggyorsabb Chromebookja, melyhez Vibrant Corning Gorilla Glass technológia lett társítva.

Azt, hogy a Chromebook 14 kifejezetten munkára lett fejlesztve, mi sem bizonyítja jobban, mint a robosztus kialakítás, valamint az, hogy megfelel az amerikai MIL-STD 810G katonai szabványnak is. Ez a katonai specifikáció azoknak az eszközöknek jár, amelyek átmennek azokon az erőteljes és különleges terhelési teszteken, amelyek többek közt ellenállóság, rugalmasság tekintetében fontosak. 8 kitételnek kell megfelelnie a Chromebook 14-nek: 122 cm magasról leejtés, magas hőmérséklet, pára, vibráció, eső, homok és por.

“Szórakoztatóipari és üzleti felhasználásra is keresik az Acer Chromebook 14-et a vásárlók, de javarészt munkavégzésre” – avat be Jerry Hou, az Acer munkatársa. “A hihetetlenül robosztus dizájn megfelel a katonai tesztkövetelményeknek, rendkívül sokoldalú a felhasználhatóság, szinte bármilyen környezetben, bárhol, bárkinek” – teszi hozzá a szakember.

Testreszabható dizájn és kifinomult felhasználhatóság

Hihetetlenül erős és stressztűrő Vibrant Corning Gorilla Glass üvegfelülettel érkezik a termék, ráadásul a Chromebook 14 felső burkolatai testre is szabhatók. A megjelenítés is kiváló minőségű, nagy felbontású, fotorealisztikus képvisszaadással.

Az Acer Chromebook 14 számos ellenálló kiegészítővel lett felvértezve. A strapabíró billentyűzet ellenálló, víztaszító bevonattal, akár 330 ml folyadéknak is ellenáll. Emellett az eszköz 60 kg terheléssel is tesztelve lett, melynek megfelelt, csakúgy, mint a 122 cm magasságból történt leejtésnek.

Leggyorsabb Chromebook teljesítmény, hosszú akkumulátor üzemidő

Az Acer Chromebook a leggyorsabb 14 colos Chromebook a piacon. Az iparágban elsőként kapta meg a 6. generációs Intel Core vagy Celeron processzorokat, lehetővé téve a felhasználóknak a csúcsteljesítmény alkalmazását, mely akár 57 százalékkal is nagyobb lehet, mint az 5. generációs Intel processzorok esetében. Ennek eredményeképp a Chromebook 14 lehetővé teszi tulajdonosaiknak, hogy multitask feladatvégzést is foganatosítsanak, különféle appok és dokumentumok tekintetében, nagy produktivitással akár utazás közben, kinn a mezőn, vagy távol az íróasztaltól. Az eszköz 12 óra akkumulátor üzemidőt ad a HD kijelzős modellek esetében, míg a full HD verziók akár 10 órán keresztül is képesek működni egy töltéssel.

Nagy kijelző kompakt kivitelben

A nagy, 14 colos kijelző egy olyan tokozásba lett fejlesztve, amely egyébként 13 colos kijelzőkhöz alkalmazandó. Ez azt jelkenti, hogy a keretek extrém módon le lettek kicsinyítve, így a felhasználó teljes mértékben a vizuális minőségre tud koncentrálni. Az Acer Chromebook 14 a legkompaktabb kivitelt kapta, csak 1.45kg, a méretek is meggyőzőek: 330.9x227x22.4 mm.

A kijelző full HD, illetve HD felbontásokban érhető el, éles megjelenítéssel, 170 fokos betekintési szögekkel. A Chromebook 14 redukálja a szem fáradásának lehetőségét, köszönhetően a kijelző ComfyView technológiának.

Csoportos videókonferenciákat is tökéletesen le lehet vezényelni a Chromebook 14 által, 720p felbontású webkamerával, 1280×720-ban, HD video- és audiofelvétellel. A webkamera HDR képkészítésre is alkalmas, dupla sztereó hangszórókkal és integrált digitalis mikrofonnal lett ellátva.

Az alkalmazottak mindig kapcsolatban

A Chromebook 14 rendelkezik USB 3.0 Type-C porttal, amely lehetővé teszi a gyors adatátvitelt, akár 5Gbps sebességig. Az eszköz természetesen alkalmas más periféria töltésére is, akár kikapcsolt állapotban, A Chromebook HD videómegosztásra és külső kijelző csatlakoztatásra is alkalmas, HDMI-n keresztül.

A kollégák mindig kapcsolatban maradhatnak az eszköz duplasávos 802.11ac Wi-Fi egységén keresztül, 2×2 MIMO technológiával. A Chromebook Bluetooth 4.2-n is képes kommunikálni egyéb külső eszközökkel. Az Acer Chromebook 14 több konfigurációban is elérhető, 32 vagy 16 GB eMMC háttértárral, 8, 4 vagy 2 GB dualchannel LPDD3 SDRAM rendszermemóriával szerelve.